Crin Antonescu, la Digi24: Despre Klaus Iohannis discut numai cu premierul, nu cu „niște PSD-iști”

Data publicării:
crin digi 1

Crin Antonescu le-a transmis social-democraţilor că nu au niciun drept să se pronunţe referitor la Klaus Iohannis înainte ca Victor Ponta, în calitate de premier, să-şi anunţe poziţia.

„Nu am făcut propuneri împotriva PSD”, iar PNL „nu vrea să pună guvernul în dificultate”, a subliniat Crin Antonescu. El a arătat că schimbările de miniștri propuse se impuneau, „ca să avem un guvern puternic”.

În cazul în care se va dovedi că e necesar un vot în parlament, Crin Antonescu nu se teme de acest demers și spune că nu are nicio îndoială că PSD va vota pentru ca postul de vicepremier să-i revină lui Klaus Iohannis, pentru că PSD este un partid „ordonat și disciplinat”.

„Vom parcurge toate etapele, nimeni nu va fi incompatibil”, a dat asigurări președintele PNL calificând agitația creată în jurul acestui subiect „un drob de sare”, o ipoteză care îi alarmează nefondat pe unuii colegi „mai emotivi” din PSD.

Crin Antonescu a explicat că a considerat că postul de vicepremier trebuie să-i revină lui Klaus Iohannis, și nu lui Eugen Nicolăescu, pentru că trebuie să se țină cont de ierarhia de partid și de statura publică a primarului de Sibiu.

Liderul liberal a subliniat, în contextul discuției despre dificultatea lui Iohannis de a renunța la Primăria Sibiului, că prim-vicepreședintele liberal are suficientă experiență politică, e „om serios, care nu improvizează” și a venit momentul să-și asume o responsabilitate politică majoră.

„Stați, nu suntem la piață, Iohannis nu își caută job în București, PNL nu s-a dus la târguială cu cineva, noi avem dreptul la un vicepremier și decizia noastră a fost ca acesta să fie Iohannis. Că s-ar putea probabil să trebuie să venim în Parlament pentru a opera schimbarea că nu ministrul Finanțelor mai este vicepremier, ci cel de Interne este adevărat, dar nu are nimic de-a face cu instabilitatea, mi se pare caraghisos, mi se pare că o vizită într-un Parlament în care ai peste 70 la sută majoritate este aproape o mică sărbătoare, nu un prilej de stinghereală”, a punctat președintele Senatului.

Crin Antonescu i-a taxat pe membrii PSD care au vorbit despre instabilitatea generată de un vot în Parlament: „Intră așa, într-o trepidație, fără să fie nevoie: ar putea să fie o problemă a PNL - și nu este; sau a premierului – și nu este. Klaus Iohannis nu a spus ori schimbați legislația, rămân și premier, și ministru, nu a spus nimeni așa ceva, este o ipoteză care îi alarmează nefondat pe unii colegi mai emotivi din PSD”, a explicat liderul liberal.

Premierul și-a făcut publică decizia, nu stiu dacă mâine după-amiază este posibil, este în funcție de când sosește Victor Ponta în țară și vom stabili o întâlnire care să stabilim detaliile. Am vorbit cu premierul, i-am adus la cunoștință propunerile noastre, a spus că nu are niciun fel de obiecțiuni, a salutat propunerile, în special cea care îl vizează pe Iohannis”, a dat asigurări copreședintele USL.

Urmăriți declarațiile președintelui PNL în materialele video de mai sus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri