Crin Antonescu, la Digi24: Proiectul Roşia Montană nu are şanse să treacă, nu se va adopta

Data publicării:
antonescu digi24 3

Proiectul Guvernului nu se va adopta. PDL e obişnuit să iasă din sală. Eu vorbesc că inclusiv cei din PSD văd că proiectul Guvernului nu e acceptabil. Termenul va fi luni, discuţia avută cu premierul nu a mers la detaliu, s-a dus în zona în care, înţeleg eu, şi cei din PSD vor da un vot de respingere pe proiect. Se va încheia ca în comisiile obişnuite să se iniţieze un proiect de lege cadru general pentru exploatările din România. Proiectul Guvernului nu are şanse să treacă”, a declarat Crin Antonescu.

Membrii Comisiei speciale au amânat astăzi, din nou, votul final asupra raportului pe proiectul Roșia Montană până luni, la ora 18.00.

Taberele par să rămână aceleași PNL, UDMR și minoritățile sunt împotriva proiectului, iar PSD și PC în favoarea lui.

Comisia specială pentru Roșia Montană a amânat şi miercuri şi joi, o decizie în privința proiectului.

Ieri trebuia să fie ultima şedinţă şi un vot final, dar, după 11 ore de dezbateri, lucrările s-au suspendat din lipsă de cvorum.

„Votul de aur” îi aparține senatorului PPDD Constantin Popa, care iese de fiecare dată din sală, astfel încât raportul la proiect să nu poată fi votat din lipsă de cvorum. Senatorul le-a spus jurnaliștilor că este mândru de puterea pe care o are de a înclina balanța.

Taberele par să rămână aceleași PNL, UDMR și minoritățile sunt împotriva proiectului, iar PSD și PC în favoarea lui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri