Crin Antonescu: Nu am de luat lecţii în ceea ce priveşte antipesedismul

Data actualizării: Data publicării:
crin antonescu fb

Fostul președinte al PNL Crin Antonescu, care şi-a depus dosarul de candidatură în partid pentru alegerile europarlamentare, a declarat, luni, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că nu are de luat lecţii în ceea ce priveşte antipesedismul, care trebuie să însemne o alternativă, şi nu o ciorovoială permanentă, cum nu trebuie să însemne ocultarea unor lucruri grave care se întâmplă în România, potrivit News.ro.

CRIN ANTONESCU AGERPRES
Foto: Agerpres

Crin Antonescu a fost co-președinte al USL, în care PNL era aliat cu PSD, între 2011 și 2014.

Crin Antonescu este printre candidaţi. Lista nu o fac eu, lista este supusă dezbaterii şi votului membrilor Biroului Politic Naţional. Aşa a fost Crin întotdeauna, a generat întotdeauna pasiuni atât dintr-o parte, cât şi din cealaltă. În măsura în care Crin Antonescu va reprezenta strategia politică, moţiunea adoptată la Congres, poziţionarea noastră categorică anti-PSD, valorile dreptei liberale, în măsura în care el va fi pe această line politică, cu siguranţă poate fi un candidat bun. Orice candidat trebuie să reprezinte valorile, principiile, obiectivele pe care le are atât PNL, cât şi familia politică din care face parte, şi anume, familia Partidului Popular European”, a declarat recent preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Întrebat despre această declaraţie a liderului PNL, Crin Antonescu a spus: „În ce priveşte criteriile din potretul-robot pe care l-a făcut domnul Orban unui bun candidat la europarlamentare, cred că e un portret corect şi eu cred că mă încadrez. Cu valorile dreptei liberale am ostenit şi eu aproape 30 de ani, încercând chiar să le definesc mai clar. În ceea ce priveşte antipesedismul, nu vreau să par lipsit de modestie, dar sincer cred că nu am de luat lecţii. Puţini oameni din ţara asta în viaţa politică au motive să nu iubească PSD-ul aşa cum am eu, şi cred că nu trebuie să explic de ce. Cred că puţini oameni politici au produs daune PSD-ului. N-aş da exemplul faptului că asumându-mi o decizie pe care nu o regret absolut, o decizie corectă, dar grea, în 2014 am făcut singurul pas care putea împiedica PSD să aibă astăzi preşedinte. Familia politică europeană, pentru cine are scăpări de memorie sau e foarte tânăr, aduc aminte că tot decizia mea ca preşedinte a fost”.

Antonescu a subliniat că el este „cât se poate de antipesedist“.

Nu sunt idiot. Asta e altceva. Cred că antipesedismul trebuie să însemne o alternativă şi nu trebuie să însemne o ciorovoială permanentă, cum nu trebuie să însemne ocultarea unor lucruri grave care se întâmplă în România şi pe care nu le face PSD”, a mai spus Crin Antonescu.

Nu sunt în poziţia de a face ceva împotriva abuzurilor, dar dacă vorbim de dreapta liberală şi temeiurile pentru care am intrat în politică la PNL, cred că sunt acelea de a nu tolera nici abuzuri, nici aberaţii, nici persecuţii, nici situaţia în care unii politicieni nu mai au curajul să vorbească. Eu am intrat în politică liber şi am ieşit liber. Voi candida sau nu la europarlamentare, acesta e un detaliu care nu schimbă fondul problemei”, a subliniat el.

Crin Antonescu spune că liberalii i-au solicitat revenirea în viaţa politică: ”În frunte cu dl preşedinte Orban, în mod public, mulţi colegi au solicitat în reptate rânduri revenirea mea în politică. Le-am spus că decizia mea de a nu reveni în conducerea partidului, în Parlamentul României, în viaţa politică activă din România este ireversibilă şi am nişte motive pe care le-am spus de o mie de ori. La chestiunea referitoare la Parlamentul European, am spus Ok. Asta aş face, dacă doriţi sunt la dispoziţie. Dacă doriţi, dacă nu, nu. Au spus că doresc atunci, eu am depus această candidatură, am dosar de candidatură, am din punctul meu de vedere toate condiţiile îndeplinite ca să pot intra în calcul. Partidul va face o evaluare, cum a spus corect şi preşedintele Orban”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri