Crin Antonescu nu e de acord cu desființarea DNA, cerută de Nicușor Constantinescu

Data publicării:
crin antonescu1 RESIZE-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu 1

Crin Antonescu a fost întrebat cum vede declaraţia CJ Constanţa privind desfiinţarea DNA printr-o măsură legislativă şi dacă este de acord cu o astfel de idee.

„E o declaraţie a PSD Constanţa, nu a USL sau nu a PNL. Eu nu sunt de acord cu ea, e dreptul lor să o facă, dar eu cred că e o declaraţie care nu face bine PSD, e o declaraţie dată aşa în împrejurări mai tulburate şi categoric PNL dezavuează o asemenea formulă. Presupun că şi conducerea centrală a PSD o va dezavua”, a afirmat Antonescu, citat de Mediafax.

„Președintele Consiliului Județean, Nicușor Constantinescu cere Parlamentului României desființarea prin lege a Direcției Naționale Anticorupție, un aparat odios de poliție politică aflat la îndemâna lui Traian Băsescu și care s-a plasat prin acțiunile sale deasupra justiției române și a statului de drept”, se arată în comunicatul CJ Constanța de ieri.

CSM a sesizat Inspecția Judiciară

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, joi, să sesizeze Inspecţia Judiciară în cazul afirmaţiilor făcute de preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, cu privire la Direcţia Naţională Anticorupţie, pe care a numit-o „poliţie politică”, susţinând că ar trebui desfiinţată.

Sesizarea Inspecţiei Judiciare vizează atât declaraţiile făcute de Nicuşor Constantinescu după ce a fost ridicat în baza unui mandat şi dus la sediul DNA Constanţa, cât şi poziţia Consiliului Judeţean Contanţa, expusă într-un comunicat de presă.

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat miercuri, la ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie, că va face plângere la Parchet pentru modul în care a fost ridicat, „ca un animal”, de către procurorii DNA, pe care îi acuză de abuz şi poliţie politică, el spunând că este „jignitor” ce s-a întâmplat.

„Am fost ridicat într-o manieră poliţienească, miliţienească, cu luare, cu prindere, suprindere, a unui ales local care nici nu ştie acuzaţiile. Este un mare abuz, o mare gravitate pentru România şi ne mai mirăm apoi de ce ne merge rău”, a spus Constantinescu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost ridicat de procurorii anticorupţie, miercuri, din faţa sediului CJ, şi dus la audieri la DNA. În momentul în care a fost ridicat de anchetatori, Constantinescu a încercat să se opună şi a refuzat să fie urcat în maşina procurorilor, el reclamând că se face un abuz întrucât nu a fost citat să se prezinte.

Ulterior, DNA a anunţat că Nicuşor Constantinescu este urmărit penal pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, după ce ar fi dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane de euro). Procurorii au dispus măsura interdicției de a părăsi țara, care a fost ridicată joi, după ce a fost atacată de Nicușor Constantinescu din motive medicale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri