Crin Antonescu: Nu eu am fost inițiatorul acțiunii de suspendare a președintelui Băsescu, în 2012

Data publicării:
crin antonescu pnl ro

„Nu eu am fost iniţiatorul acţiunii de suspendare, dar am participat la ea. Îmi asum această participare şi această conducere chiar a acţiunii. Cu greşeli, cu erori, cu precipitări, dar în cadrele constituţionale. Să zicem că a fost o decizie comună, precipitată de anumite tensiuni între preşedinte şi premier", a afirmat fostul lider al PNL, comentând posibilitatea de a pierde o parte a votanţilor de dreapta.

Despre pactul de coabitare semnat, în decembrie 2012, între Traian Băsescu și Victor Ponta, Crin Antonescu afirmă că nu l-a citit în întregime și că l-a avertizat pe prim-ministru că documentul este unul aberant. În plus, susține că este convins că vicepremierul Liviu Dragnea s-ar fi întâlnit anterior semnării pactului de coabitare cu Traian Băsescu, pentru negocieri.

Nu am fost niciodată de acord cu acest document, cred că nu l-am citit niciodată de la cap la coadă cu atenţie, l-am răsfoit, ca să zic aşa. În seara când am fost la Cotroceni au avut loc nişte discuţii, în care în permanenţă eu am susţinut ideea că nu este nevoie şi nu e cazul să semneze aşa ceva. Dacă e vorba de chestiuni punctuale, două - trei, nu mai multe, i le-am indicat domnului Ponta ca exemplu pentru faptul că un asemenea document este aberant”, a adăugat Crin Antonescu.

Fostul președinte al PNL şi-a reamintit şi cele mai tensionate momete din colaborarea cu PSD: numirile procurorilor și proiectul legat de Roșia Montană.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri