Sari la conținut
News Alert

Crin Antonescu: Numirile de la DNA, un „conflict înghețat” în USL

Pentru Crin Antonescu, recentele schimbările de la DNA rămân un subiect încă în discuţie.

Întrebat dacă este vorba despre o rană deschisă, Crin Antonescu a răspuns: „Da, da. Nu mă împac cu acest lucru. Pesemne că nici Victor Ponta nu se împacă cu declaraţiile mele sau cu abordarea mea. Avem însă atâtea alte lucruri de făcut, (...) L-am pus la o parte ca pe un conflict îngheţat”.

Liderul PNL consideră că retragerea numirilor de la DNA reprezintă rezultatul negocierilor politice dintre premier şi preşedinte pentru menţinerea pactului de coabitare. Crin Antonescu avertizează, însă, că formaţiunea pe care o conduce nu va accepta intervenţii în justiţie din partea colegilor de alianţă.

„Nu înseamnă că vin eu să-mi pun procurorii mei în locul procurorilor lui Traian Băsescu (...) Am tras un semnal de alarmă şi am spus foarte limpede, și pentru Victpr Ponta, dacă e cazul, şi pentru oamenii din jurul său: aşa ceva cu noi nu veţi face niciodată şi nu o să tăcem. Paza bună trece primejdia rea”, a spus Crin Antonescu.

La începutul lunii trecute, Crin Antonescu l-a acuzat pe Victor Ponta că încearcă să controleze Justiţia la fel ca Traian Băsescu. Declaraţiile liderului PNL au venit după ce premierul l-a catalogat drept „băsist” pe procurorul Lucian Papici. Acesta fusese schimbat chiar în acea zi de la secţia întâi a DNA. Ulterior, premierul a declarat că regretă afirmaţiile.