Crin Antonescu: Până luni, Ponta are de dat marele răspuns - doreşte în continuare USL sau înlocuirea acesteia cu USD?

Data publicării:
crin antonescu sursa foto digi24

„Am avut o scurtă întâlnire cu premierul Victor Ponta, care a fost dedicată situației din Guvern. După demisiile domnilor miniștri Chițoiu și Gerea, domnul prim ministru trebuia să trimită pentru revocare și revocare și pentru înlocuirea acestor miniștri niște propuneri. Domnia sa mi-a propus ca interimari pentru aceste două ministere să fie numiți actuali miniștri liberali. Eu am decklinat această propunere, arătând că putem merge pe numiri definitive cu miniștri liberali care au fost propuși, și cu înțelegerea că luni mergem în Parlament cu modificarea prin care propunerea noastă cu Klaus Iohannis ministru de Interne și vicepremier să fie pusă în practică, încheind astfel, într-un mod cât se poate de rezonabil, ceea ce înseamnă criza din interiorul Guvernului. Primul ministru nu a fost de acord, a respins în continuare pachetul propunerilor noastre și a luat decizia de a numi interimari din USD. PNL avea de la început propuneri legitime și propuneri agreate om cu om de către primul ministru. Partidul Național Liberal nu cerea nimic în plus față de ce îi revenea din înțelegerea inițială. (...) USD-ul, PSD-ul, domnul Ponta au inventat tot felul de formule, tot felul de pretexte pentru a nu-l accepta pe Klauss Iohannis ca vicepremier”, a spus Crin Antonescu.

„Așa cum a creat un USD care să substituie treptat Uniunea Social Liberală, domnul Ponta astăzi construiește un guvern USD care să înlocuiască guvernul USL. Domnul Ponta ne pune în fața alternativei de accepta să devenim un fel de membru ascuns sau de anexă a USD. Noi nu avem niciun motiv să acceptăm transformarea forțată, agresivă a USL, alianță cu care am câștigat votul cetățenilor, într-o construcție pesedistă, cu partide artificiale, care nu mai păstrează din Uniunea Social Liberală decât două litere, pentru înșelarea alegătorilor. Noi am făcut și mai facem pe ultimii metri toate eforturile pentru ca USL (...) să meargă mai departe”, a mai precizat liderul PNL.

„Pentru că Ponta aşteaptă propunerile noatre, parcă nu ar fi clare, îi punem la dispoziţie propunerile pe care le-am făcut deja. Nu avem niciun motiv să renunţăm la propunerile noastre. Am fost ameninţat că post să pierd, dacă nu sunt cuminte, poziţia de şef al Senatului. PNL a dovedit însă o unitate categorică. Până luni, Ponta are de dat marele răspuns - doreşte în continuare USL sau înlocuirea acesteia cu USD?. Sperăm că Ponta va alege calea consecvenţei”, a mai afirmat Antonescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri