Crin Antonescu: Ponta ne păcăleşte că „suntem tigrul economic al Europei”. „Nu mă cramponez, dar nu am nici un motiv să demisionez de la şefia Senatului”

Data publicării:
crin-5

După anunţul ieşirii Partidului Naţional Liberal din coaliţia de guvernare, Crin Antonescu afirmă că nu vede nici un motiv să renunţe la şefia Senatului, cu toate că „nu se cramponează” de această funcţie. El mai arată, potrivit Mediafax, că premierul Victor Ponta încearcă să păcălească electoratul că USD e un fel de USL, că „Oprea este Iohannis travestit”, că „de fapt Daniel Constantin e toată cheia succesului” sau că „suntem tigrul economic al Europei”. Rugat să comenteze declaraţia premierului Victor Ponta, care arăta că liberalii se pot întoarce oricând în Guvern, Antonescu a spus că PNL poate să ţină „postul” opoziţiei, iar noul Guvern ar trebui făcut cât mai repede.


Alte declaraţii ale liderului liberal:

- „Bietul Partid Naţional Liberal, să vă spun de câtă vreme nu a mâncat, de când face politică: din ’90 până în ’96, din 2000 până în 2004, din 2008 până în 2012. Adică avem lungi perioade de post. Putem să ducem, fizic şi spiritual acest post. Domnul Ponta, mai tânăr, şi desigur de altă "confesiune", crede că nu poţi fără să mănânci mult. Dar mult, până răstorni farfuria, nici nu-ţi trebuie atâta, dar pui acolo. Şi ce zice, după vreo trei săptămâni liberalii or să spună: dar cine era tăticul nostru, cine avea grijă de noi, dar cine avea grijă de sănătatea noastră, dar cine anunţa că Mariana Câmpeanu făcut accident vascular şi că trebuie să stea cuminte acasă.” (Sursa)

- „Aş vrea să le spun tuturor alegătorilor USL că, indiferent dacă vom continua în opoziţie sau dacă vom continua la putere – pentru că şi dacă vom fi acum în opoziţie convingerea mea este că foarte curând, cel mai târziu la sfârşitul acestui an, vom reveni la guvernare, noi, PNL – dar şi dintr-o postură, şi din alta vom încerca să apărăm cu mijloacele specifice fie guvernării, fie opoziţiei, marile valori, marile ţinte, marile obiective, pe care le-am propus oamenilor.”

- „Suntem dispuşi ca, în varii formule guvernamentale, să ne asumăm guvernarea. Sigur că noi discutăm în fond aici în principal despre o formulă în care PNL ar avea primul-ministru, evident că asta ar fi.” (Sursa)

- „Nu în funcţia de predinte al Senatului stau eu. Nu am nici un motiv eu să mă cramponez de funcţia din Senat dar nu am nici un motiv eu să demisionez din funcţia de la Senat.

- „Este o demnitate pe care o respect pentru că e foarte importantă. Eu respect Parlamentul, cu toate aventurile şi cu toată componenţa lui şi ca atare e o funcţie care a fost dată printr-un vot al plenului Senatului, la propunerea unei formaţiuni politice.” (Sursa)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri