Crin Antonescu: Prerogativele președintelui nu vor fi puține, dar vor fi delimitate

Data publicării:
crin antonescu2 RESIZE-Mediafax Foto-Andreea Alexandru

Odată finalizate dezbaterile pentru modificarea Constituţiei, Crin Antonescu a răspuns celor care îl acuză că amendamentele USL servesc scopurilor politice ale Uniunii.

„S-a spus că nu voi fi cu niciun chip preşedintele României, piară lumea, dar nu voi fi, nu mă va susţine PSD, nu se va lăsa dl Băsescu. Acum înteleg că voi fi, dar nu voi avea prerogative”, a spus el.

Candidatul USL la prezidenţiale susţine că atribuţiile viitorului preşedinte au fost limitate pentru a fi evitate crizele politice. „Au existat crize la vedere, situaţii inacceptabile pentru o democraţie, vă reamintesc faptul că un premier a fost schimbat printr-o moţiune de cenzură şi a rămas prim-ministru”, a subliniat Antonescu.

Viitorul prezidenţiabil al USL nu se arată însă îngrijorat că va fi lipsit de putere.

„Indiferent cine va fi preşedintele României, el nu are deloc puţine prerogative. El are însă prerogative delimitate, pentru că nu putem continua cu această idee absolut păguboasă, de care nu e deloc numai dl Băsescu vinovat”, a subliniat el.

USL a votat reducerea mandatului prezidenţial la patru ani şi a transferat multe din prerogativele şefului statului către Parlament. Astfel, Legislativul va avea rol decisiv în desemnarea premierului, remanierea guvernamentală şi urmărirea penală a miniştrilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri