Crin Antonescu: Revizuirea Constituției nu o facem pentru viitorul președinte, mai ales că nu știm cine va fi

Data publicării:
07032013 20antonescu-53455

„Cine vizează, cine așteaptă, cine speră o dezbatere și o revizuire a Constituției exorcizată de politică este condamnat să rămână pe teritoriul iluziei, nu numai pentru că în practică politicienii nu vor scăpa niciodată o asemenea ocazie să facă politică, dar și pentru că, în fond, o Constituție este, prin excelență o expresie a politicii, a marii politici, nu a politicii înguste, nu a politicii strict partizane”, a declarat președintele Senatului.

La începutul discursului său, președintele PNL a subliniat că nu va răspunde la intervenția președintelui Traian Băsescu, care, în opinia sa, a avut „deschideri, invitații și provocări polemice cât se poate de accentuate”. De asemenea, Crin Antonescua menționat că, în calitate de președinte al Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituției are propriile opțiuni și susține anumite soluții, dar nu va vorbi despre aceste aspecte în Aula Academiei Române.

El a subliniat că revizuirea Constituției nu va fi o „rupere istorică de regim constituțional” și nu va fi făcută pentru viitorul președinte sau pentru comoditatea viitorului premier. „Pentru cine facem această Constituție? Pentru cine o modificăm? Nu o facem, cum cred unii, pentru viitorul președinte, mai ales că nu știm cine va fi. Nu o facem pentru partide. Constituția va fi revizuită, sper, pentru cetățeanul român, deci, european, al secolului XXI”, a spus Crin Antonescu.

Liderul Senatului a arătat că, în urma modificării Constituției, România va rămâne un stat unitar, o democrație constituțională și parlamentară. „Foarte, foarte probabil România va rămâne republică”, a adăugat acesta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri