Crin Antonescu: Să fiu maliţios, PSD se ascunde în spatele unei alianţe, cum se ascunde şi PC

Data publicării:
usd sigla facebook

Foto: Facebook

„Aş putea să fiu maliţios, dar la modul amical, dacă se poate spune aşa, şi să spun că iar PC se ascunde după o alianţă, dar de data asta şi PSD îşi ascunde numele tot după o alianţă. Nu, nu e vorba de nicio confiscare, eu cred că toată lumea înţelege, toată lumea deosebeşte”, a spus Crin Antonescu la un post de televiziune.

De asemenea, președintele PNL a comentat înfiinţarea USD prin raport cu înţelegerile între partidele din USL.

„Eu nu mă înţeleg cu ei nu pentru că şi-au făcut USD. Ei şi-au făcut USD pentru că nu ne înţelegem noi”, a spus Crin Antonescu, citat de Mediafax.

El a precizat că PNL şi-a dorit să candideze pe liste separate la europarlamentare pentru a-şi delimita poziţia politică.

De asemenea, liderul PNL a comentat scenariul în care ar deveni şef al statului, poziţie din care l-ar putea nominaliza pe Traian Băsescu în funcţia de premier.

„Din punctul meu de vedere, este inacceptabil fie să şi discut, pentru că nu am în spatele meu după atâţia ani de politică, buni sau răi, această reputaţie. Nu eu, a doua zi după o victorie copleşitoare, m-am dus să închei pact cu Traian Băsescu. Nu eu, a doua zi după ce şapte milioane jumătate de români au votat într-un fel, m-am dus să-mi dea Barroso lista de comenzi ca la chelneri. Nu eu am făcut aceste lucruri, deci nu împotriva mea se poate îndrepta suspiciunea că mi-aş bate joc de milioane de voturi ca să-l pun pe Traian Băsescu prim-ministru”, a spus Crin Antonescu.

Preşedinţii PSD, UNPR şi PC au semnat, luni, protocolul pentru constituirea alianţei electorale Uniunea Social-Democrată (USD), pentru alegerile europarlamentare, la eveniment fiind prezent şi primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că această aliaţă electorală este formată din trei din cele patru partide din USL şi are două din cele trei litere ale USL, dar îşi propune să aibă sută la sută din mesajele cu care USL a câştigat alegerile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri