Crin Antonescu: Să nu uitați că există USL

Data publicării:
crin antonescu1-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu-1

Liderul PNL a subliniat, în reuniunea grupurilor parlamentare ale PSD, PNL şi PC, că problema USL vizează în primul rând nivelul de aşteptare generat în alegeri, iar menţinerea unei logici de partid în evaluarea activităţii Guvernului poate duce la eşecul Uniunii.

"Să nu cădem în capcana de a uita că există USL, şi în lipsă de opoziţie, în lipsă de alternativă, să gândim doar în termenii logicii de partid (...) USL nu există în afara partidelor noastre, dar ea este ceva mai mult. Mai departe vom avea probleme, Guvernul are probleme în fiecare zi, Parlamentul va trebui în continuare să explice ceea ce nu e deloc confortabil ce nu poate face. Să ducă bătălia, cum îndemna premierul, cu Traian Băsescu. Mai o duce Traian Băsescu decât noi", a afirmat Antonescu.

Tema a fost reluată ulterior de liderul PNL. "Dacă vom rămâne cantonaţi într-o logică de partid, în care nu vom înţelege că dacă Guvernul reuşeşte, reuşim toţi - nu se poate ca unii să reuşească, şi unii nu - dacă vom cântări în fiecare zi cine a câştigat mai mult în cutare hotărâre guvernamentală ca imagine şi ce o să se întâmple, şi ce o să facă PSD şi dacă nu cumva PNL va face, dacă vom rămâne doar cu atât, dacă lucrurile astea nu pot fi eliminate, proiectul, şansa cu care România nu se va mai întâlni curând de a avea o asemenea forţă politică în stare să lucreze pentru ea, vor eşua", a susţinut preşedintele PNL.

Totodată, el a menţionat că lupta cu Traian Băsescu nu trebuie să fie prioritatea liderilor USL. "Dincolo de iluziile de presă nu Traian Băsescu, nici măcar instituţiile pe semne, şi zic literalmente pe semne, controlate şi acţionate – anticonstituţional în fond – politic de către acesta sunt adversarii noştri. Nu micile lor întreprinderi, oricât de mult ne-ar putea afecta şi ne afectează sunt provocarea cea mai importantă căruia ar trebuie să-i răspundem. Marea noastră problemă, marea noastră luptă, marea noastră bătălie este cu aşteptarea pe care noi înşine am generat-o cu faptul că poate nedrept, dar asta este viaţa politică, noi nu răspundem doar aşteptărilor legate de proiectul politic, de programul de guvernare. Noi răspundem aşteptărilor unei societăţi româneşti care a pierdut în foarte multe privinţe 7-8 ani, care a dat înapoi în foarte multe privinţe în 7-8 ani care trebuiau să aibă alt curs (...) Bătălia nu este nici în Parlament, nici în Guvern, nici cu Traian Băsescu, nici cu oamenii săi uneori ai senzaţia ceva mai mulţi decât înainte, aflaţi în posturi cheie. Bătălia este pentru o funcţionare normală a statului român, tema, miza Parlamentului este de a face tot, dar nu mai puţin decât tot ce este necesar, îndreptăţit, legal, legitim, pentru ca instituţii din statul român să funcţioneze corect", a precizat liderul PNL.

În plus, liderul PNL a susţinut că este necesară o comunicare mai convingătoare în ceea ce priveşte activitatea guvernamentală.

"Probabil că în raport cu aşteptările şi cu psihologia populară a aşteptării, cu marile reparaţii sau cu marile deschideri pe care societatea românească pe care le aşteaptă lista lucrurilor pe care noi nu le-am reuşit încă poate fi şi mai lungă. Cred că poziţia şi atitudinea corectă, lucidă şi cu şanse de a da rezultate este să fim conştienţi şi să comunicăm în continuare, poate şi mai convingător pe lucrurile pe care le-am făcut şi să fim conştienţi de greutatea, de povara uriaşă a aşteptărilor", a mai menţionat Antonescu.

Eu vreau să vă rog să fim parteneri la lucrurile bune şi când sunt momente grele la fel, că dacă dăm vina unii pe alţii, e exact ceea ce au făcut alte coaliții, şi toate au sfârşit-o prost pentru toată lumea”, a susținut Victor Ponta, preşedintele PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri