Crin Antonescu și Victor Ponta au avut o întâlnire informală cu Traian Băsescu

Data publicării:
15122012 20m 20pippidi 20vijulie-38878

Liderii PNL și PSD. copreședinții USL, au avut discuții informalemiercuricu Traian Băsescu, potrivit propriilor declarații publice.

Crin Antonescu și Traian Băsescu | MEDIAFAX FOTO

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că s-a întâlnit, informal, cu șeful statului, după alegerile parlamentare, dar că asta nu înseamnă că a fost un „pact”.

El a precizat că subiectul de discuţie a privit modul în care se va proceda în continuare şi desemnarea lui Victor Ponta ca premier, arată Mediafax.

„Da, a fost o întâlnire informală. Nu a fost o întâlnire secretă, ci informală. În viaţa politică sunt întâlniri informale. Asta nu înseamna pact, o întâlnire informală nu înseamnă conferinţă de presă”, a declarat Crin Antonescu.

Premierul Victor Ponta a confirmat la rândul său ca a participat miercuri seara la o întâlnire informală cu președintele Traian Băsescu, dar a refuzat să dezvăluie despre ce s-a discutat. „Eu nu povestesc din întâlniri informale”, a spus Ponta, potrivit Hotnews.

Crin Antonescu se numără printre liderii politici care au fost invitați de președintele Traian Băsescu la Cotroceni pentru a participa la consultările pentru desemnarea premierului României.

Președintele Traian Băsescu a transmis ieri, președinților partidelor parlamentare și reprezentanților minorităților naționale din Parlament, scrisori de invitație pentru participarea la consultările necesare desemnării candidatului pentru funcția de prim-ministru al Guvernului României, în conformitate cu prevederile Articolului 103 din Constituția României, potrivit unui comunicat transmis de Administrația Prezidențială.

La Cotroceni au fost invitaţi Victor Ponta, Crin Antonescu, Vasile Blaga, Cristian Diaconescu, Dan Diaconescu, Hunor Kelemen, Daniel Constantin, Gabriel Oprea, Mihai-Răzvan Ungureanu, Aurelian Pavelescu, dar și lideri ai minorităților naționale din Parlamentul României.

„Mi se pare că toate semnalele care vin sunt că se agreează o coabitare”

Sociologul Alin Teodorescu și analistul politic Alina Mungiu Pippidi au dezbătut acest subiect în emisiunea „Ediție specială” de la Digi24.

„Eu sunt optimistă. Mi se pare că toate semnalele care vin sunt că se agreează o coabitare. Ponta trebuie să fie premier și președintele nu trebuie suspendat decât dacă refuză să-l numească, găsesc că coabitarea e cea mai înțeleaptă decizie”, a comentat Alina Mungiu Pippidi.

„E președintele Senatului. Sunt lucruri de discutat, sunt tone de documente de discutat, mai ales că Antonescu a fost și președinte”, a explicat Alin Teodorescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri