Crin Antonescu spune că se retrage din viața politică în 2016

Data publicării:
crin antonescu

ACTUALIZARE. Crin Antonescu spune că se va retrage din viaţa politică în 2016, la finalul actualei legislaturi parlamentare.  

Sunt la fel de relaxat, la fel de mulţumit de deciziile pe care le-am luat şi aceste decizii nu se schimbă. În sensul retragerii mele dintr-un act exclusiv de voinţă proprie de la vârful politicii. Am un mandat de parlamentar şi intenționez să-l duc la capăt, dar nu intenționez sub nicio formă, sub niciun motiv să revin în vâltoarea activității politice”, a spus el.

Întrebat ce va face după încheierea mandatului de senator, Crin Antonescu a răspuns: „Sunt atât de multe lucruri minunate în afară de politică!”

____________________________

Crin Antonescu spune că funcţia de şef al Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituţiei este una politică şi că i-a revenit în condiţiile majorităţii formate de USL, după alegerile parlamentare din 2012. Acum, viziunea sa despre anumite capitole ale Constituţiei nu mai este împărtăşită de cei care formau majoritatea în Parlament în urmă cu doi ani, susţine Crin Antonescu.

„În primul rând, această funcţie mi-a revenit în condiţiile unei alte majorităţi. În al doilea rând, cred că viziunea mea despre anumite capitole ale Constituţiei nu mai este împărtăşită de către cei care formau la momentul 2012 - 2013 o majoritate", a declarat Crin Antonescu.

Comisia a fost înfiinţată în februarie 2013 şi a funcţionat doar câteva luni. La începutul acestui an, liderii partidelor parlamentare au spus că trebuie reluată activitatea Comisiei. Ba, mai mult, spun că revizuirea legii fundamantale este una din priorităţile legislative.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri