Crin Antonescu: Susţin alegerea primarilor şi a şefilor de CJ în două tururi

Data publicării:
CRIN ANTONESCU PRESEDINTELE PNL - MEDIAFAX-10

 

În plus, liderul PNL s-a pronunţat împotriva revenirii la sistemul alegerii indirecte a şefilor de CJ de către consilierii judeţeni şi a pledat pentru introducerea aceluiaşi sistem de vot direct în două tururi de la primari şi în cazul preşedinţilor de CJ.

Preşedintele PNL a spus că este pentru reintroducerea sistemului de alegere în două tururi de scrutin a primarilor, precizând însă că sunt foarte mulţi primari ai PNL în funcţie care "nu îndrăgesc foarte mult ideea asta".

Antonescu a susţinut că i se pare normal să existe două tururi de scurtin la primari, deoarece în acest sistem s-ar asigura reprezentarea mai bună a voinţei electorale, iar modificarea legii electorale în acest sens nu va însemna favorizarea unui partid sau altul.

Un nou conflict în USL după ce, fără ştirea partenerilor din PSD, liberalii au depus un proiect care prevede revenirea la două tururi pentru alegerea primarilor.

Liberalii susţin că sistemul actual, în care primarii sunt aleşi într-un singur tur de scrutin, avantajează partidul care controlează guvernul.

Potrivit propunerii PNL, nici preşedinţii de consilii judeţene nu vor mai fi aleşi de cetăţeni, ci de către consilieri.

PSD se opune ambelor prevederi şi susţine că orice modificare a legilor electorale trebuie discutată în alianţă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri