Crin Antonescu: USL nu mai există. Îi cerem demisia lui Victor Ponta

Data publicării:
ponta crin despartiti2

 

„Este o decizie care s-a luat cu un vot covârșitor, dar care nu s-a luat ușor. E o decizie pe care nu ne-am dorit-o, pe care am încercat să o evităm prin căutarea tuturor șanselor de a spera că în formula USL se poate continua, nu cu ei, sau ei cu noi, ci pe calea angajamentelor pe care noi le-am făcut. Toată alianța politică pe care noi am dus-o exact 3 ani și 20 de zile a avut sens atât cât am putut sperăm că obectivele pe care le-am spus oamenilor sunt urmărite. Nu mai avem niciuna din aceste speranțe, ca atare ni s-a părut onest să nu prelungim un festival de ipocrizie, ci să avem noi curajul să constatăm ceea ce este categoric adevărat: USL nu mai există, pentru că nu mai avea sens să mai existe, pentru că nu mai urmăream cu toții obiectivele angajate”, a spus Crin Antonescu.

Totodată, președintele Partidului Național Liberal i-a cerut demisia premierului Victor Ponta.

Miniştrii noştri şi-au anunţat demisia din punct de vedere politic. Mâine şi-o vor depune legal la Guvern. Îi cerem lui Victor Ponta să-şi dea demisia. Victor Ponta a primit mandatul şi după aceea investitura în fruntea unui Guvern al USL, din care şi noi făceam parte, în urma unui vot majoritar al populaţiei în urma unui program politic la care aveam şi noi contribuţia noastră”, a mai spus fostul co-președinte al USL.

„Victor Ponta a primit mandatul și învestitura de prim-ministru ca membru USL, în urma unui vot copleșitor, majoritar, pentru o alianță politică din care făceam parte, pe un program politic pe care îl susțineam”, a spus Crin Antonescu.

„Reacția uzuală într-o democrație trebuie să fie demisia domniei sale. S-ar urma procedurile constituționale, s-ar face consultări și, în orice caz, și acele consultări, și viitoarea desemnare a unui prim-ministru s-ar face pe criteriile unei majorități parlamentare. Probabil că domnul Ponta nu o va face, nu pentru că-i atribui eu intenții, ci pentru că a anunțat că nu va face acest lucru, iar PNL va rămâne în opoziție”, a continuat el.

Crin Antonescu s-a declarat gata să participe, alături de PNL, „la orice formulă guvernamentală”, câtă vreme va beneficia de sprijin politic.

El a precizat că ieșirea de la guvernare a fost adoptată cu 187 de voturi pentru, șase împotrivă și două abțineri.

„Le cer iertare alegătorilor pentru faptul că nu s-a putut, că nu am putut să ducem la capăt un proiect politic pentru care și PNL și eu am pledat, în care am investit și crezut foarte mult deși era de la bun început un proiect foarte ambițios”, a mai spus Crin Antonescu.

El a adăugat că PNL a luat decizia corectă, chiar și cu riscul plecării de la guvernare.

Victor Ponta și PSD nu mai au niciun fel de ezitare în tentativa de a transforma USL în PSD-ul anilor 2000-2004”, a mai spus el.

Pe de altă parte, Crin Antonescu a declarat că nu are niciun motiv să demisioneze de la șefia Senatului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri