Sari la conținut

Cristian Diaconescu a fost ales preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară

„Fundaţia este promotorul Partidului Mişcarea Populară, iar rolul acesteia este departe de a fi consumat, pentru că intrăm într-o etapă şi o logică nouă, iar expertiza fundaţiei este vitală pentru partid”, a declarat, pentru Mediafax, Cristian Diaconescu.

Acesta a apreciat că fundația „a avut un parcurs excepţional” de la înfiinţare şi până în prezent, această traiectorie datorându-se „în mare măsură” predecesorului său, Marian Preda, care a condus fundaţia cu „efort şi dăruire”.

C. Diaconescu a mai spus că vrea să continue colaborarea cu Marian Preda și că şi-i doreşte „aproape pe Cristi Preda, Adrian Papahagi,Sebastian Lăzăroiu, Elenina Nicuţ, precum şi pe colegii” care s-au implicat în perioada de început a Fundaţiei Mişcarea Populară.

Profesorul universitar Marian Preda, decanul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii Bucureşti, a anunţat marţi că şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară, din motive personale, precizând că pleacă din această funcţie cu convingerea că nu este posibilă o schimbare din interior a clasei politice din România, dar şi cu satisfacţia că a făcut din fundaţie „o instituţie cunoscută şi respectată”.