Cristian Diaconescu, prezidențiabilul PMP. S-au consultat sau nu cu președintele?

Data publicării:
cristian diaconescu la cotroceni -5340338-Mediafax Foto-Andreea Alexandru-1

Elena Udrea a declarat, sâmbătă, întrebată despre susţinerea de către PMP a candidaturii lui Cristian Diaconescu pentru prezidenţiale, că discuţia cu acesta a avut loc în cursul săptămânii şi, solicitată să precizeze dacă a existat o consultare şi cu preşedintele Băsescu, a răspuns afirmativ.

Pe de altă parte, Cristian Diaconescu a declarat, sâmbătă, că nu a existat vreo discuţie sau o consultare cu preşedintele Traian Băsescu înainte de anunţarea lui drept candidat al PMP pentru alegerile prezidenţiale, relatează Mediafax.

Diaconescu a fost întrebat dacă Traian Băsescu i-a transmis vreun mesaj. „Nu, nu a existat aşa ceva”, le-a spus ziariştilor Cristian Diaconescu. El a arătat că a fost o discuţie în cadrul PMP „de o manieră neoficială, de o manieră informală" şi colegii săi din partid au fost de acord cu această variantă, respectiv cu propunerea ca el să fie candidatul partidului la alegerile prezidenţiale.

Cristian Diaconescu a mai fost întrebat dacă, în aceste condiţii, preşedintele Traian Băsescu va afla de la televizor că Diaconescu este candidatul PMP la prezidenţiale. „Repet, nu a existat vreo discuţie sau o consultare în acest sens”, a răspuns Diaconescu.

Elena Udrea nu exclude ideea unui candidat unic al dreptei

Elena Udrea a arătat că sunt în mod oficial anunţaţi până acum trei candidaţi pentru prezidenţiale, Cristian Diaconescu, Mihai Răzvan Ungureanu şi Cătălin Predoiu.

Ea a menţionat că desemnarea lui Diaconescu drept candidatul PMP nu exclude posibilitatea unui unic candidat al dreptei, acesta având sprijinul PMP dacă „îşi asumă să continue viziunea lui Traian Băsescu pentru România, lupta pentru independenţa justiţiei, statul de drept şi parteneriatele”.

„Dacă vom fi solicitaţi să discutăm privind un proiect comun al dreptei, vom merge. Nu ne opunem unor discuţii, nu ne opunem susţinerii unui singur candidat, însă nici nu batem la uşa nimănui”, a mai spus Udrea.

Cristian Diaconescu a mai declarat că nu s-a gândit la o anumită persoană pentru funcţia de premier sau dacă ar putea merge în alegeri în tandem cu Elena Udrea pentru funcţia de premier. „Nu, chiar nu au existat astfel de discuţii", a spus fostul consilier prezidențial și ministru de Externe.

Tandem cu Mihai Răzvan Ungureanu

În legătură cu propunerea lui Mihai Răzvan Ungureanu de a merge în tandem cu Cristian Diaconescu, reprezentantul PMP a spus că este prematură orice discuţie. El a mai spus că va susţine proiectul pe care l-a promovat preşedintele Traian Băsescu referitor la statul de drept, independenţa justiţiei şi orientarea „definitivă şi irevocabilă” către partenerii eruopeni şi euroatlantici.

Liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a spus, joi, că, începând din acea zi, a intrat în campania prezidenţială, el afirmând că „un tandem Ungureanu - Cristian Diaconescu sună bine”, deşi nu exclude nici varianta tandemului Ungureanu - Iohannis.

Cristian Diaconescu, fost membru PSD și fost ministru de Externe, a fost consilier prezidenţial între mai 2012 şi aprilie 2014. El a demisionat din funcţia deţinută la Cotroceni şi s-a înscris în PMP. Elena Udrea spune că fostul consilier al preşedintelui Traian Băsescu este „tipul de politician occidental" de care este nevoie în acest moment România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri