Cristian Ghinea: Ar fi nedrept să i se ceară lui Dan Barna să nu candideze la conducerea USR PLUS

Data actualizării: Data publicării:
ghinea ii arata lui ciolos ceva pe telefon, drula si barna sunt in spatele lor
Cristian Ghinea, Dan Barna, Cătălin Drulă și Dacian Cioloș, Foto: Inquam Photos/George Calin

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a declarat la Digi24 că ar fi nedrept să i se ceară lui Dan Barna să nu candideze la conducerea USR PLUS. El a făcut această afirmație în contextul în care Dacian Cioloș i-a propus lui Dan Barna să nu candideze niciunul pentru șefia partidului.

Cristian Ghinea a spus că el nu este interesat de conducere și că îl susține pe Dan Barna "fără discuție", deoarece a dus USR de la un partid "care era să moară", l-a făcut "un partid mare, care a ajuns la guvernare".

"Dan Barna e cel mai bun să continue. Ar fi foarte nedrept să i se ceară lui Dan Barna să nu candideze.

Orice fel de competiție are un element de suspans, unii vor fi supărați, dar nu putem să nu îi dăm partidului o șansă de a merge mai departe.

Cel mai bun e cel care a făcut partidul cum e acum, un partid matur. Iată că peformăm. Suntem un partid matur, stabil, democratic", a spus Ghinea.

Întrebat dacă este o variantă candidatura lui Cătălin Drulă, Ghinea a subliniat încă o dată că îl încurajează pe Dan Barna să rămână în cursă și că îl sprijină cu tot ce poate.

Dacian Cioloș i-a propus colegului său de partid Dan Barna, în perspectiva Congresului USR PLUS din toamnă, să susțină un alt candidat, potrivit unor surse politice apropiate discuțiilor.

Surse din USR spun însă că Dan Barna nu ar lua în calcul un astfel de scenariu, fiind decis să candideze pentru funcția de președinte al partidului. Aceleași surse susțin că Dacian Cioloș a făcut propunerea pentru că pierde teren în partid, după ce în ultima perioadă a fost mai mult absent. În același timp, Cioloș nu și-ar mai dori atât de mult să candideze, însă doar retragerea sa din competiție ar da rău în rândul membrilor PLUS.

Nu este clar dacă Dacian Cioloș i-a propus lui Dan Barna și persoana pe care să o susțină cei doi, însă, în partid se vorbește și despre posibila candidatura a ministrului Transporturilor Cătălin Drulă. 

De altfel, Dan Barna nu exclude o candidatură a lui Cătălin Drulă la șefia USR PLUS, la Congresul care va avea loc în luna septembrie. Până în acest moment, pentru funcția de președinte al partidului și-au anunțat candidatura Dan Barna și Dacian Cioloș. 

Președintele USR PLUS va fi ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat. Actualul statut al USR prevede că mandatul preşedintelui este de maxim 4 ani, iar o persoană nu poate deţine funcţia de preşedinte mai mult de 10 ani, indiferent dacă anii sunt consecutivi sau nu.

Citește și În septembrie se dau luptele pentru putere în principalele partide din Coaliție. După PNL, și USR PLUS se pregătește de Congres

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri