Cristian Pârvulescu: „Descentralizarea creează o a doua putere în România. Eu nu știu cum vor mai putea fi posibile politicile naționale”

Data publicării:
parvulescu

Presiunea asupra aleșilor locali este mai mare decât asupra parlamentarilor. De aceea, presiunea aleșilor locali asupra parlamentarilor a fost foarte mare. Și aici este o capcană a sistemului politic din România, în special a modificării legislației electorale în 2008, mai ales în urma alegerii primarilor și a președinților de consilii județene într-un singur tur. Care e capcana? Aleșii naționali, parlamentarii, depind de aleșii locali. Devin marionetele aleșilor locali. Aceștia sunt cei care dețin puterea și cu descentralizarea recentă, puterea președinților de consilii județene se întărește”, a spus Cristian Pavelescu.

Oricare lider de partid se află într-o astfel de situație. De fapt, forța unui partid stă în eșalonul local, care a fost întărit excesiv prin sistemul electoral. În momentul acesta, descentralizarea creează o a doua putere în România. Eu nu știu cum vor mai putea fi posibile politicile naționale în această țară. Totul va trece prin buzunarul și prin interesul alesului local și, în special, al președintelui consiliului județean”, a mai precizat analistul politic. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri