Cristian Pîrvulescu, despre discursul Vioricăi Dăncilă: Și expresia „venin de viperă” era scrisă. Ați auzit-o pe Theresa May vorbind așa?

Data actualizării: Data publicării:
2018-12-12 guvern la parlament-2471 viorica dancila Inquam Photos George Calin

Politologul Cristian Pîrvulescu a criticat discursul susținut azi în Parlament de premierul Viorica Dăncilă. „Politețea era obligatorie”, a spus el la Digi24.

Ceea ce am văzut azi a fost o lipsă de respect față de această instituție a opoziției, care are menirea de a critica. A fi politicos înseamnă a-i respecta pe ceilalți. Politețea era obligatorie în Parlament, mai ales din partea premierului, care putea fi atacat, chiar în mod direct și nejustificat, dar trebuia să se ridice la înălțimea funcției și să-i respecte pe ceilalți. Pentru că aici era primul ministru, care se confrunta cu reprezentanții poporului”, a spus Cristian Pîrvulescu la Digi24.

Or, în sinceritatea sa debordantă, dna premier citește pentru a nu spune prostii, nu a mers până acolo încât să și respecte opoziția, ci din contră, a persiflat-o, a criticat-o și acolo unde nu a avut răspunsuri a vorbit de venin de viperă. Nu este genul de exprimare politică pe care ne-o dorim. Sunt convins că și aceste formule erau scrise, am văzut că dna prim ministru le citea, deci aparțin probabil consilierilor, dar asta nu schimbă cu nimic situația”, a spus politologul.

De ce vrem ca prim-ministrul să vorbească liber? Pentru a fi convinși că vorbește domnia sa, că nu vorbește altcineva, că nu este o marionetă, cum este acuzată în România și în afară, că este independentă, că este sigură șică poate să controleze acea instituție pe care formal o conduce și are se numește Guvern”, a continuat Cristian Pîrvulescu.

Pentru mine imaginea nu a fost pozitivă, nu asta așteptam de la prim ministru. Așteptam ca această funcție, care a fost onorată de mari personalități ale istoriei României, să fie respectată și tratată cu bună cuviință. Ați văzut-o pe Theresa May vorbind de venin de viperă, atacată fiind, nu totdeauna în forma în care s-a întâmplat azi în Parlamentul României, dar cu virulență, de către liderul opoziției laburiste, dl Corbin, sau de alți deputați? A rezistat și a răspuns întotdeauna politicos”, a mai spus Cristian Pîrvulescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri