Sari la conținut

Cristian Preda, în plenul PE: „Premierul socialist de la București trebuie oprit”

 

Luni seară, europarlamentarul Cristian Preda a făcut o declarație în plenul PE, folosind și afișul lansat de cetățenii români, la începutul actualei crize. 

„Regret că Parlamentul nostru n-a acceptat să-l audieze de urgență pe Victor Ponta. Premierul român e acuzat de corupție de către procurorii DNA și, atunci când președintele i-a cerut să demisioneze, Ponta a răspuns că asta ar fi o lovitură de stat. Azi, când socialiștii dlui. Pitella îl apărau aici, în plen, premierul român îi amenința cu anchete penale pe liderii opoziției și pe cetățenii care ar îndrăzni să iasă în stradă, ca să protesteze, în următoarele zile. Asta e o derivă autoritară gravă. Specialist în plagiat, Victor Ponta copiază acum comportamentul anti-democratic al lui Victor Ianukovici. Dacă ar fi inocent, premierul ar cere ridicarea imunității sale parlamentare, pentru a putea lămuri acuzațiile de corupție care-i sunt aduse. În loc de asta, el a mobilizat statul pentru a nu suporta rigorile legii. Premierul socialist de la București trebuie oprit, fiindcă își propune acum să desființeze instituțiile care se ocupă de anchetarea corupției.
Pleacă!, îi strigă lui Ponta cetățenii români care vor o viață demnă și cinstită. Vorbesc în numele lor și cer aici același lucru!", a spus Cristian Preda.  

Pe aceeași temă