Cristian Preda: Interimatul la Transporturi, un test pentru Victor Ponta

Data publicării:
Cristian Preda-Mediafax Foto-Stefan Micsik

În timpul interimatului de la Justiție, dr. Ponta a colaborat cu președintele Băsescu, pentru a numi procurorii de la Parchetul General și de la DNA. Zilele trecute, după demiterea lui R. Fenechiu, premierul a asumat portofoliul de la Transporturi. Nu mai pare așa încântat ca data trecută”, scrie Cristian Preda pe blogul său.

Vestea i-a fost dată de C. Antonescu, cel care spunea că nu mai calcă pe la Cotroceni, dar care a fost totuși acolo, ieri, chemat de T. Băsescu”, mai scrie europarlamentarul.

Acesta comentează declarația lui Victor Ponta, potrivit căruia amânarea numirii unui ministru la Transporturi este „un joc periculos”.

Da, fiindcă e un test. Dacă Ponta încheie cu bine și acest interimat, se va putea spune că un ministru în funcție nu e bun de nimic, fiind nevoie ca premierul să-i țină locul pentru ca dosare importante să fie închise. Dacă pică examnenul, dr. Ponta va arăta că nu e la nivelul impus de pactul de coabitare. Acesta a fost înțeles până acum ca un pact de neagresiune, dar președintele vrea să-l redefinească, pentru a fi înțeles ca un pact de colaborare în interes public”, arată europarlamentarul.

Premierul Victor Ponta a semnat propunerea de numire a lui Ovidiu Silaghi pentru funcția de ministru al Transporturilor. Documentul urmează să fie trimis la Palatul Cotroceni, după care președintele trebuie să anunțe dacă acceptă sau nu această nominalizare.

De altfel, Victor Ponta a anunţat încă de aseară că îi va transmite preşedintelui Traian Băsescu această propunere și a adăugat că este posibil ca şeful statului, prin amânarea unui răspuns, să dorească să îi facă lui un dosar penal pentru ce va face ca ministru interimar.

Decizia premierului vine după ce liderul PNL Crin Antonescu a declarat, sâmbătă seară, că preşedintele Traian Băsescu i-a spus că îl lasă pe premierul Victor Ponta interimar 45 de zile la Ministerul Transporturilor, pentru a finaliza privatizarea CFR Marfă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri