Cristian Preda: Iohannis e perfect îndreptățit să trimită alte propuneri de comisar european

Data actualizării: Data publicării:
cristian preda

Fostul europarlamentar Cristian Preda, susține, în contextul în care premierul Viorica Dăncilă a trimis două propuneri de comisar european la Bruxelles, că președintele Klaus Iohannis este „perfect îndreptățit” să facă alte propuneri și să-și folosească influența pe care o are în PPE, scrie Mediafax.

„Dăncilă i-a trimis Ursulei von der Leyen două propuneri pentru poziția de comisar european ce revine României: Dan Nica și Rovana Plumb. Doi pesediști. Cred că președintele Iohannis e perfect îndreptățit să trimită alte propuneri la Bruxelles”, a scris, vineri, pe Facebook, Cristian Preda, membru PLUS.

Acesta consideră că Monica Macovei și Mihai-Răzvan Ungureanu sunt potriviți pentru funcția de comisar european, iar președintele ar putea să-și folosească influența pe care o are în PPE pentru a avea „o persoană cu care ne putem mândri”.

„Profilul e clar: europeni, competenți și care nu au fost vreodată suspectați de vreo faptă de corupție. Am și două sugestii: Monica Macovei și Mihai-Răzvan Ungureanu. Președintele poate folosi influența de care dispune în sânul PPE (care e și familia poitică a Ursulei von der Leyen) pentru a avea în Comisie o persoană cu care ne putem mândri, nu una de care să ne fie rușine”, notează Cristian Preda.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Premierul Viorica Dăncilă a trimis Comisiei Europene o scrisoare cu propunerile României pentru funcția de comisar european, și anume pe europarlamentarii PSD Dan Nica și Rovana Plumb, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri