Cristian Preda: Ponta este principalul meu adversar politic. Antonescu și-a manifestat deja maximul de potențial

Data publicării:
preda

Locul în care vă doriți să mergeți în vacanță. Voi merge la Roma, fiica mea nu a văzut Roma.

Care este nemulțumirea cea mai mare legată de România? Nu am nemulțumiri față de țară, ci față de un stil politic. Improvizația, fariseismul, aroganța. Sper să scăpăm de acest stil

Prima amintire din copilărie? Vacanța la țară la bunici, bunicul era cizmar, stăteam lângă el când repara pantofi.

Care vă este cel mai mare dușman? Adversar, nu există cu adevăr dușmani în politica democratică. Sunt adversarii de stânga. Ponta este adversarul meu politic.

Care este figura prezidențială pe care o admirați? Charles de Gaulle, e un fondator, a avut curaj, a construit pentru generații.

Când și de la cine ați aflat de Mișcarea Populară? De la Traian Băsescu. Foarte rapid după ce s-a discutat chestiunea, după convenția din martie

Antonescu sau Ponta? Ca adversar, Ponta. Antonescu mi se pare că și-a manifestat deja maximul de potențial în vară, dar mă voi bate cu cei din opoziție împotriva lui dacă va fi candidatul USL la prezidențiale. Ponta e cel cu care trebuie să dialogăm polemic.

Care este cea mai mare vulnerablitate a lui Traian Băsescu? Experiența prea lungă. A guvernat cu premieri apropiați de el, cu premieri ce au devenit adversari, riscul e să se plictisească, a trecut prin toate situațiile posibile. E un risc mare pentru un președinte să creadă că știe totul. Un președinte trebuie să rămână vigilent și sper ca asta să se întâmple. Sunt mulți cei care vor ca România să intre într-un scenariu de instabilitate. 

Cel mai bun lucru făcut de Guvernul Ponta? Revenirea la salariile bugetarilor. Din păcate revenirea nu s-a produs mai rapid, am regretat că nu a făcut-o Boc. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri