Cristian Preda: S-ar cuveni poate ca șeful statului să facă o consultare pentru funcția de comisar european

Data actualizării: Data publicării:
cristian preda

Fostul europarlamentar Cristian Preda spune că în cazul desemnării comisarului european, ar fi benefică o consultare cu partidele, organizată de președintele Klaus Iohannis, și că nu ar trebui ca doar PSD să decidă.

„Circulă tot felul de nume propuse de Dăncilă pentru poziția de comisar european din partea României. N-ar fi oare mai bine ca desemnarea să fie lăsată în grija președintelui? S-ar cuveni poate ca șeful statului să facă și o consultare a partidelor pe tema asta. De ce s-ar pronunța doar pesediștii în chestiunea comisarului? PNL, care a câștigat scrutinul, e îndreptățit să exprime o poziție. La fel, Alianța 2020", a scris Cristian Preda, pe Facebook, potrivit Mediafax.

Surse politice au declarat pentru agenția de presă că premierul Viorica Dăncilă a trimis la Bruxelles lista cu portofoliile de comisar european vizate de România, pe primul loc fiind cel al Transporturilor, pentru care este propus Eugen Teodorovici.

„Dăncilă a cerut deja la Bruxelles, fără să existe o consultare în prealabil, portofoliile în ordinea următoare: portofoliul pe Transporturi, Energie, Extindere și Economie Digitală. La Transporturi ar fi Eugen Teodorovici, Energie Dan Nica, Extinderea Mircea Geoană, varianta Economie Digitală tot Dan Nica, dar poate mai apare și altcineva. Rovana Plumb nu mai este o variantă. Teodorovici insistă foarte mult, ca dovadă este luat peste tot în deplasările cu premierul”, au spus sursele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri