CT Popescu, despre mesajul SUA şi reacţia Parlamentului, la Jurnalul de Seară

Data actualizării: Data publicării:
ctp maini explica
Foto: Captură Digi 24

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat marți, la Jurnalul de Seară, mesajul explicit transmis Parlamentului României, de Departamentul american de Stat, cu privire la modificarea legilor Justiţiei, dar şi reacţia oficialilor români.


Comunicatul Parlamentului cu privire la mesajul transmis de SUA este un act fals, spune scriitorul şi jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

El a explicat că preşedinţii celor două camere din Parlament, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, au săvârşit uz de fals prin acest document pentru că parlamentarii nu au fost consultaţi. „Acolo e fals, şi uz de fals şi uzurpare de calitati oficiale. Se spune în acel comunicat - „Parlamentul României luând act” - Parlamentul României nu a luat niciun act de nimic. Nu a fost comunicat, nu a fost trecut prin protocol, nu a fost votat nimic. E un fals ordinar, a declarat CTP.

„Categoric ar trebui să vorbească domnul Iohannis. E o chestiune de securitate naţională şi o chestiune esenţială de politică internaţională, politică externă a României. Responsabilul principal pentru politica externă şi pentru securitate naţională în România este preşedintele României”, consideră Cristian Tudor Popescu.

Urmăriţi mai jos intervenţia integrală a lui Cristian Tudor Popescu la „Jurnalul de seară”:

Statele Unite au cerut Parlamentului, printr-un comunicat de presă, să renunţe la modificările legislative care ar afecta statul de drept şi ar pune în pericol lupta anticorupţie.

Replica Parlamentului României a venit după o întâlnire la care au participat şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu şi preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău. În scrisoarea redactată se afirmă că mesajul Departamentului de Stat "nu pare să fie rezultatul unei analize echilibrate" şi că Parlamentul României vrea să consolideze independenţa justiţiei şi să elimine influenţa politică asupra acesteia.

Jurnalul de Seară e la Digi24, de luni până joi, de la ora 20:00 şi poate fi urmărit în direct şi pe pagina de Facebook a emisiunii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri