Cristian Tudor Popescu: Domnul Iohannis a avut primul discurs de neamț!

Data publicării:
ctp5

Domnul Iohannis a avut, după părerea mea, primul discurs de președinte de când e președinte și primul discurs care a trecut sticla, cum se spune în televiziune, cu adevărat, către cetățeni și în ultimă instanță primul discurs de neamț. Mulți dintre cei care l-au votat au sperat, de fapt, că va veni un neamț. Nu neapărat un etnic german... ci o persoană echilibrată, precisă, calmă, care să rezolve lucrurile fără isterie, fără insulte, fără sărituri din baie. Acest discurs îndeplinește cerințele noțiunii de neamț. A fost un discurs foarte echilibrat, nu a fost pătimaș, n-a avut parti-pris-ul de care ar fi fost încărcat de pildă un discurs al lui Traian Băsescu, într-o astfel de situație”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Pe mine mă bucură mult faptul că a ales acest mod de comportament, a reușit să imprime această imagine, tocmai despre ce vorbim, de model uman. Modelul uman a fost bun în seara asta, n-a fost bun întotdeauna. În ieșirile celelalte, în unele a fost confuz, în altele a fost lemnos. Aici a spus exact ce trebuie și cât trebuie”, a mai spus jurnalistul despre discursul președintelui Klaus Iohannis.

Nu a pronunțat cuvinte apocaliptice, cum face domnul Ponta. A spus că este foarte grav pentru democrație, dar nu murim mâine. Domnul Ponta a vorbit de lovitură de stat, împreună cu PSD a vorbit de lovitură de stat”, a subliniat el.

Din nou, iată, vedem istoria reluată. Lovitură de stat! - spuneau Traian Băsescu și Vasile Blaga, în 2012, fără să clipească. Iar eu spun, cum spuneam și atunci lui Traian Băsescu și lui Vasile Blaga, care lovitură de stat? Cel mult e o lovitură de popor, din moment ce se apelează la vot. Nu se dau lovituri de stat prin vot popular. Și aici spun același lucru, care lovitură de stat? Nu-l înlătură nimeni prin forță pe domnul acesta (Victor Ponta, n.red.), dacă nu dorește să-și dea demisia, iată că nu și-o dă, merge în continuare”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Dacă nu mai sunt eu, de mâine, România nu mai există! E haos! S-a terminat!”, despre aceste afirmații parafrazate ale lui Victor Ponta, jurnalistul a spus că nu crede în ele.

Nu! Eu spun că dacă rămâne domnul Ponta, România nu va fi distrusă, cum spun cei din partida anti-Ponta feroce. Nu! O să mergem înainte, cu domnul Ponta premier. Întrebarea este cât va reuși domnul Ponta să avanseze cu această imagine de laș pe care a livrat-o prin comportamentul ăsta”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Citiți și Klaus Iohannis: Să distrugi instituții pentru a salva cariera unei persoane este inacceptabil

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri