Cristian Tudor Popescu: PNL speră ca ambasadele să facă opoziția de care nu sunt ei în stare?

Data publicării:
ctp-1

E foarte rău dacă au făcut lucrul acesta, eu n-am reținut acest lucru. Faptul că PNL i-a chemat pe reprezentanții ambasadelor pentru a discuta chestiuni, atunci e total în neregulă. Reprezentanții ambasadelor pot să se sesizeze în legătură cu ce se întâmplă în România, pot să exprime niște poziții fără ca ele să aibă drept de legiferare, sau de ordin, sau de direcție, pot să emită niște poziții în legătură cu ce se întâmplă în România. Pot să facă asta. Suntem membri UE, suntem membri NATO, prin urmare au dreptul reprezentanții țărilor partenere să-și exprime poziția în legătură cu ce se întâmplă la noi”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Dar să chemi tu, partid, să chemi reprezentanții în mod expres, asta deja este o slugărnicie cu care PNL speră ca ambasadele să facă opoziția mult mai consistentă. Opoziția de care nu sunt în stare ei, PNL? Asta speră? Și puterea recurge, bineînțeles, dar astfel de gesturi, scrisorile trimise de Ponta, sau chemarea de ambasadori, astea sunt fundamental greșite, sunt umilitoare și sunt nedemocratice”, a considerat jurnalistul.

Faptul că faci apel la reprezentanți externi pentru a-ți rezolva o problemă internă, acesta este un gest de slugă, este un gest umilitor pentru mine, ca cetățean, pentru mine este umilitor. Invers, dacă ambasadele doresc să-și exprime poziția, n-au decât s-o facă, este dreptul lor”, a subliniat Cristian Tudor Popescu.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri