Cristian Tudor Popescu: Probabil liberalii s-au gândit la formula Antonescu pentru preşedinţie, iar Iohannis şef PNL. Inversul ar fi fost optim

Data publicării:
cristian tudor popescu ctp 5345359-Mediafax Foto-Octav Ganea

„Dacă Iohannis a decis să candideze la preşedinţia PNL, e clar că va fi viitorul preşedinte al PNL, nu are contracandidat în acest moment.

Domnul Iohannis nu are însă experienţă în conducerea partidului, nu a avut o viaţă de partid intensă, nu are contacte foarte bune cu baronii liberali din teritoriu, cu structurile. Dacă va fi şi candidat la preşedinţie şi preşedinte al PNL s-ar putea să fie prea mult pentru el.

Probabil liberalii s-au gândit la formula cu Crin Antonescu candidat la preşedinţie şi Klaus Iohannis la conducerea partidului. E o formulă, nu e ideală, inversul ar fi fost optim, adică Crin Antonescu să rămână preşedintele partidului şi să se poată concentra Klaus Iohannis pe candidatura la preşedinţie, unde are şi un capital politic sensibil mai mare decât Crin Antonescu.

Ar fi varianta cea mai bună cu Klaus Iohannis candidat pentru că nu e vorba doar de conducerea partidelor, care e flexibilă, dar electoratul PDL, cel de dreapta, poate să meargă către Klaus Iohannis, mult mai mult decât în cazul lui Crin Antonescu. Crin Antonescu are nişte căi barate în partea dreaptă şi în cea stângă, prin plecarea din USL. Acolo Antonescu recoltează voturi mai puţine. În ambele direcţii, Klaus Iohannis ar putea realiza o performanţă mai bună”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri