Critici dure la vârful USL. Crin Antonescu: Victor Ponta are o idee stupidă

Data publicării:
liderii USL crin antonescu si victor ponta - mfax-1

Președintele PNL a lansat o serie de critici dure din partea preşedintelui PNL la adresa colegului de alianţă, Victor Ponta.

Crin Antonescu spune că premierul a avut o idee stupidă în a promova în Parlament legea amnistiei, iar iniţiativa PSD de modificare a Codului Penal a fost o prostie. Declaraţiile au fost făcute vineri, în faţa colegilor de partid după scandalul care a inflamat scena politică. Liderul PNL afirmă, potrivit unei înregistrări a ultimei şedinţe a conducerii PNL, preluată de pe „pe surse.ro”, că i-a spus premierului că liberalii nu susţin legea aministiei, dar că Victor Ponta, deşi plecat din ţară, a insistat pentru adoptarea ei.

„I-am spus limpede primului ministru că deși există motive, rațiuni pentru a discuta serios despre o lege a amnistiei, eu nu cred că acest lucru trebuie făcut în fugă, în condițiile în care primul ministru nu e în țară. Noi nu suntem de acord pentru că există riscul de a fi folosită propagandistic o astfel de lege este enorm având în vedere că printre posibilii beneficiari ai unei asemenea legi ar fi un Adrian Năstase sau domnul Voiculescu, domnul Fenechiu de la noi”, a spus liderul PNL.

În fața colegilor din conducerea PNL, Crin Antonescu a criticat răspunsul primit de la Victor Ponta.

„Premierul a insistat pornind de la aceeași idee cu care a insistat și în cazul Roșia Montană, o idee stupidă și anume că se poate foarte bine ca dânsul să spună că nu e de acord, că anumiți miniștri sa spună că nu e bine, că eu ca lider politic din anumite rațiuni nu sunt de acord, dar, ce să vezi, în Parlament trece legea”, a afirmat Crin Antonescu, potrivit „pesurse.ro”.

Președintele PNL spune că nu a discutat cu premierul despre modificările aduse Codului Penal și a avut cuvinte grele despre această inițiativă.

„Bineînțeles, inițiava din sânul PSD este evident astăzi că a fost o prostie”, a spus el.

Codul Penal a fost modificat, marți, de Parlament, iar senatorii și deputații vor beneficia de imunitate în fața acțiunilor DNA și ANI. Legea amnistiei a fost retrasă de pe ordinea de zi în urma presiunilor PDL și PNL și va fi supusă votului marți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri