Criza din USL, o poveste fără sfârșit. UDMR ar putea face jocurile în Parlament, dacă se rupe coaliția

Data publicării:
COPERTAcrinPONTA-1

Crin Antonescu îl acuză pe Victor Ponta de campanie anti-PNL şi anti-Iohannis. Mai mult, şeful liberalilor spune că l-a contactat telefonic pe liderul PSD pentru a continua discuţiile legate de criza din USL însă acesta nu i-a răspuns.

„Ieri am văzut lucruri spectaculoase la televiziunea de casă a lui Ponta, azi am văzut altele. E o campanie mincinoasă și împotriva mea și a lui Laus Iohannis, care ne arată clar care e problema. Problema e una singură: nu doresc să accepte venirea lui Iohannis în Guvern. E o campanie grosieră care nu are nimic de-a face cu jurnalismul, cu respectul pentru telespectatori. Este o campanie de cea mai joasă speță împotriva mea și a lui Klaus Iohannis, care ne arată răspunsul la întrebările de ce moare USL-ul, de ce nu vom mai avea guvern USL”, a spus liderul liberalilor.

Preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, susţine însă că salvarea USL stă în mâinile liderului liberal Crin Antonescu. După ce ieri anunţa ieşirea PNL de la guvernare, astăzi el face un apel pentru salvarea uniunii.

„Aşteptăm cu toţii o decizie din partea domnului Antonescu. Dacă mai avem şanse şi unu la sută de salvare, ar trebui să exploatăm acea şansă”, a precizat Daniel Constantin.

În acest timp, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor neagă că ar fi avut vreo întâlnire cu liderii USL şi că ar fi existat vreo discuţie legată de formarea unei majorităţi. În opinia lui, în pofida tensiunilor din USL, coaliţia de guvernare încă există. Kelemen Hunor a explicat că UDMR îşi va face cunoscută poziţia doar în momentul ruperii alianţei.

„Nu s-a pus problema intrării UDMR la guvernare. Au spus că vor guverna patru ani împreună. Nu prea se întâmplă acest lucru. Aceasta e întrebarea adevărată, nu ce va face UDMR. Când se va opri gravitația în USL, la această întrebare vom da un răspuns dacă va fi cazul”, a spus Kelemen Hunor.

Luni expiră ultimaturile pe care cei doi lideri USL şi le-au dat. Liberalii aşteaptă ca premierul să accepte propunerile făcute de către ei, mai exact Klaus Iohanis ministru de Interne şi vicepremier, în timp ce Victor Ponta aşteaptă propunerile PNL pentru cele patru ministere vacante, variantă în care Klaus Iohannis ar fi vicepremier dar ministru la finanţe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri