Acuze într-o scrisoare semnată de "un membru al BPJ Bihor". Reacţia PSD Bihor: "Sunt opinii personale"

Data actualizării: Data publicării:
contre psd primarie

Săptămânalul "Bihoreanul" a publicat azi o scrisoare semnată de un "membru al Biroului Politic Județean" care îl contrazice pe șeful PSD Bihor. Sub protecția anonimatului, semnatarul scrisorii îl acuză pe Ioan Mang ca "a luat partidul pe persoană fizică", dupa un model consacrat de Liviu Dragnea la nivel central.

În plus, lui Mang i se reproșează schimbarea din funcția de prefect a lui Claudiu Pop, subordonarea față de UDMR la nivelul Consiliului Județean, inactivitatea filialei locale a partidului și promovarea în poziții cheie a unor persoane fără calități.

La rândul său, filiala județeană a PSD Bihor a trimis, tot azi, un comunicat în care precizează că mandatul lui Ioan Mang este de sprijin față de Liviu Dragnea și că orice altă părere exprimată trebuie interpretată ca opinie personală.

La atac a ieșit și fostul prefect Claudiu Pop, acum simplu membru PSD Bihor. Într-un text postat miercuri pe Facebook, Pop susține că ar fi cazul "ca și oamenii de bine din PSD Bihor sa ia atitudine".

Claudiu Pop, fost prefect al judeţului Bihor: "E evident că a fost un apel la raţiune, un apel la factorii de decizie care contează şi care pot să ia o decizie în acest moment în PSD, pentru că s-a văzut că lucrurile nu merg bine în ultimul an de zile. E stupid că lucrurile merg bine atâta timp cât tu ai schimbat două guverne, doi prim-miniştri, şi i-ai schimbat tu, datorită dorinţelor tale. Din acest punct de vedere, e clar că implementarea programului de guvernare are de suferit.

Or, era normal dacă s-a întâmplat o dată, s-a întâmplat a doua oară, să nu se mai întâmple o dată. Iată că până la urmă mai mulţi preşedinţi de organizaţii, secretarul general al partidului, primarul Capitalei şi alţi membri marcanţi au luat decizia că anumite lucruri scârţie şi trebuie reglate, discutate. Din păcate, opinia publică sau prim-planul opiniei publice în ultimele luni de zile a fost luat de aceste dispute care nu-şi aveau locul. Până la urmă această scrisoare acest lucru îl spune: să se pună lumea la masă şi să găsească o soluţie raţională.

Sunt convins că lucrurile nu sunt bune. Dacă primarii îmi spun că întreabă lumea, e evident că e aşa. Până la urmă, în orice discuţie apare o problemă ridicată şi nu de bine, ci o discuţie despre ce nu se face bine, de ce se ceartă x cu y. Iar acum se spune, când e semnată acea scrisoare de un număr important de preşedinţi, dacă sunt toţi membri statului paralel, avem toţi o problemă cu capul."

Redactor: Bogdan Băcilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri