PSD anunță că va racola parlamentari de la toate partidele pentru susținerea moțiunii

Data actualizării: Data publicării:
badalau FB crop-1

Președintele executiv al PSD Nicolae Bădălău susține că social-democrații discută cu mai mulți parlamentari de la alte partide și că există acolo aleși care nu numai că vor vota moțiunea, dar există posibilitatea chiar să se mute la PSD. „Deschidem porțile când sunt oameni valoroși”, a declarat Bădălău. Astăzi, deputatul PMP Octavian Goga a demisionat din PMP și anunțat că va activa în grupul PSD.

Nicolae Bădălău, președinte executiv PSD: Respectăm votul poporului și am venit.

Reporter: Ați încercat să-l băgați în sală și pe domnul Goțiu, ce a zis?

Nicolae Bădălău: Domnul Goțiu e încă în perioada #rezist, rezista. Probabil la servici, nu știu. Eu am crezut inițial că dânsul a venit la servici și l-am rugat să intre întrucât începe ședința.

Reporter: În perioada următoare mai vin și alți parlamentari, din alte partide, spre PSD? Astăzi a făcut anunțul un deputat PMP.

Nicolae Bădălău: Cu siguranță vor mai fi, dânșii își exprimă opțiunea să voteze moțiunea și chiar unii parlamentari să devină membri PSD. Și în USR, câțiva sunt oameni rezonabili și maturi.

Reporter: E o strategie să racoleze PSD?

Nicolae Bădălău: Deschidem porțile când sunt oameni valoroși.

Reporter: Pe câți parlamentari de la alte partide vă bazați că ar putea veni?

Nicolae Bădălău: Nu pot să dau un număr exact, dar cu siguranță și fără dânșii avem numărul de 233, însă ne preocupă o majoritate solidă după moțiune. Sunt câțiva, 2-3, din solidaritate cu domnul Grindeanu. E vorba ca dânșii să nu voteze moțiunea, asta nu înseamnă că pleacă din partid. Punctual nu vor vota moțiunea.

Reporter: Parlamentarii care nu votează riscă excluderea?

Nicolae Bădălău: Eu cred că în momentele importante e să fim solidari cu colegii și partidul. Mai departe vom gândi ce măsuri vom lua.

Reporter: De ce citiți azi și nu mâine moțiunea?

Nicolae Bădălău: E un moment extrem de important pentru România, pentru a oferi românilor un guvern solid și matur. Pentru a grăbi lucrurile și a avea joi un guvern matur, un premier legitim, care reprezintă voturile cetățenilor. E o deturnare de la democrație, cei trei deturnează guvernul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri