Traian Băsescu: PSD, un partid inapt pentru guvernare

Data publicării:
basescu fb maini

Partidul Social Democrat nu este un partid capabil să guverneze, chiar dacă are un suport popular important, spune, într-o postare pe o rețea de socializare fostul președinte Traian Băsescu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„PSD este un partid care nu este capabil sa guverneze, chiar daca are un suport popular important. Defectul major este acela ca, atunci cind ajunge la putere, vrea sa guverneze dupa reguli proprii, si nu dupa regulile constitutionale. Doar cateva exemple:

Ponta: in 2012, la suspendare, blocheaza, prin OUG, dreptul CCR de a verifica pentru constitutionalitate hotararile Parlamentului. Efectul? Si UE, si SUA pun sub semnul intrebarii statul de drept in Romania, se multiplica obligatiile din MCV, iar UE decide blocarea accesului in Spatiul Schengen, care trebuia sa se produca incepind cu 1 octombrie 2012.

Grindeanu: servil si umil, in februarie 2017, emite, pe furis, fara dezbatere publica, celebra OUG 13, dedicata acoperirii infractiunilor sefului sau de partid, Liviu Dragnea, si nicidecum descongestionarii penitenciarelor.

Efectul? Europenii pun sub semnul intrebarii statul de drept in Romania si sute de mii de romani ies in strada cerand plecarea guvernului.

Dragnea: decembrie 2016, instaureaza un regim de tip FSN, asemanator regimului comunist, in care, sub comanda unui singur om, partidul se substituie si guvernului, si parlamentului.

Efectul? Romania revine la "valorile politice" ale inceputului anilor '90, sub ochii unei populatii majoritar tolerante la derapajele de la democratie, drepturi fundamentale si stat de drept daca i se mareste salariul si se extind ajutoarele sociale.

Dragnea: iunie 2017, decide retragerea sprijinului politic pentru guvernul pe care el insusi l-a instalat acum 6 luni. Motivul? Pentru ca Grindeanu si Tudorel Toader refuza sa introduca in Codul Penal pragul care l-ar salva de puscarie pe Aiatolahul PSD.

Efectul? Instabilitate politica, iar partenerii Romaniei nu mai inteleg daca Romania a evoluat fata de mineriada din 1990 in ceea ce priveste statul de drept.

Concluzie. Oricit ar fi de mare, PSD-ul este inapt pentru guvernare pentru ca refuza respectarea regulilor democratice specifice statului de drept. Singura solutie pentru ca Romania sa-si reia cursul spre consolidarea statului de drept si sa poata evolua pozitiv este trimiterea acestui partid in opozitie. Aici, responsabilitatea Presedintelui Iohannis va fi covarsitoare in urmatoarele zile”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri