Cseke Attila: UDMR nu este o anexă a PSD-ALDE. Programul de guvernare conţine greşeli elementare

Data publicării:
Ministrul Cseke Attila în Parlament.
Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei spune că ministerul a efectuat plăți pentru programul PNDL.

UDMR nu este o anexă a coaliţiei PSD-ALDE, spune la RFI liderul senatorilor Uniunii, Cseke Attila. El precizează că formaţiunea sa încă nu a decis dacă va vota sau nu pentru învestirea Guvernului Dăncilă. Parlamentarul observă că în programul de guvernare e „o jumătate de propoziţie” despre descentralizare.

Cseke Attila declară că „mai mult decât în alte cazuri, de data aceasta, acest Guvern va trebui să aibă într-adevăr eficienţă, pentru că practic, într-un an şi o lună, partidele de guvernământ schimbă al doilea prim-ministru, suntem la al treilea prim-ministru. Nu se mai poate continua aşa, la fiecare şase luni mai schimbăm câte un prim-ministru”.

Senatorul UDMR precizează că „despre descentralizare, în programul de guvernare este o jumătate de propoziţie, fără termene, fără plan de acţiune asumat şi aşa mai departe”.

„Ministerele trebuie să înceapă să se mişte şi în cât mai scurt timp, în câteva luni, aceste chestiuni să pornească. Infrastructura. Pe lângă unele greşeli de redactare legate de capitolul de infrastructură, care sunt greşeli elementare, anumite tronsoane sunt trecute la alte autostrăzi, trebuie ca aici să începem să avem într-adevăr eficienţă”, a adăugat Cseke Attila.

Întrebat dacă asta înseamnă că UDMR va vota împotriva Guvernului Dăncilă, Cseke Attila a evitat un răspuns direct: „UDMR nu este o anexă a acestei coaliţii de guvernământ (...). Noi niciodată şi dacă am fost într-o coaliţie de guvernământ şi în care am înţeles un anumit proiect politic, un program de guvernare, dar au fost anumite chestiuni în care UDMR s-a exprimat şi e cazul şi de data aceasta, în cadrul audierilor, noi dorim pe anumite segmente să adresăm întrebări, să luăm în discuţie aceste temeri”.

UDMR decide în această dimineaţă cum votează în privinţa Cabinetului Dăncilă.

Liderii UDMR au avut săptămâna trecută o întâlnire cu premierul desemnat, Viorica Dăncilă, şi cu liderii PSD, la finalul căreia Kelemen Hunor a declarat că i-a plăcut că Dăncilă a răspuns la toate întrebările, inclusiv la cele tehnice, legate de agricultură, puse de membrii formaţiunii, fără să se uite la preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Liderul UDMR a mai declarat că „tot ceea ce s-a vehiculat în presă despre Viorica Dăncilă nu s-a dovedit”.

Sâmbătă seara, la Târgu Mureş, la Conferinţa Tineretului Maghiar (MIERT), Kelemen Hunor afirmat că programul de guvernare pare a fi scris „la Ministerul Agriculturii, între două beri”.

În replică, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că speră ca UDMR să susţină învestirea Guvernului şi că programul de guvernare este, în linii mari, acelaşi cu cel votat anterior.

Şi ministrul Agriculturii, Petre Daea, i-a replicat lui Kelemen Hunor: „Acolo (la Ministerul Agriculturii - n.r.) e sediul materiei. Acolo e orzoaica pentru bere, acolo este industria alimentară. În 1968 m-am îmbătat şi, dacă mă gândesc, şi acum mi-e rău”.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri