CTP: „Arafat, pesedist de fibră. Ne-a dat flit în ochi cu această declarație”

Data actualizării: Data publicării:
raed arafat sesim 2018 - inquam - george calin
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Cristian Tudor Popescu spune că nu-i mai acordă niciun fel de credit moral „acestui firoscos” domn Raed Arafat, după ce cândva „s-a încăierat” pentru el cu Traian Băsescu și i-a luat apărarea. CTP s-a convins că șeful Departamentului pentru Situații de Urgență „este un pesedist de fibră și un specialist în cacealmale”.

Supărarea gazetarului vine din cauza modului în care Raed Arafat a reacționat la filmul de la Colectiv, apărut în campania electorală. Șeful DSU a spus atunci că nu dorește să-l comenteze, ca să nu interfereze în alegeri, și a promis că va da explicații după alegeri. Numai că, după alegeri, a dat doar un interviu la Europa FM în care s-a autovictimizat și a spus că valoarea filmului este „zero”. Și atunci, dacă valoarea filmului era zero, cu ce ar fi influențat campania? se întreabă Cristian Tudor Popescu.

Iată comentariul gazetarului făcut vineri seara în emisiunea „Cap limpede” de la Digi24:

„Există o altă persoană de la partidul-cacealma: dl. Raed Arafat, care m-a convins acum că este un pesedist de fibră, pentru că este și dânsul un specialist în cacealmale. Ce-a spus dl Arafat, în campania electorală, când cu filmul groaznic de la Colectiv? După ce se termină agitația asta cu campania, va veni cu lămuriri exhaustive, o să ne explice cum stau lucrurile, ideea fiind că - și spunând dl Arafat:  E campanie, nu doresc să influențez. Ce treabă avea cu influențatul? E secretar de stat, executiv, ce treabă avea el cu campania electorală? E membru PSD dl. Arafat? Era implicat în campania prezidențială? Ce treabă avea să dea socoteală în legătură cu chestiuni executive din departamentul său? 

S-au terminat alegerile. Și ce-a făcut dl. Arafat? Dl. Arafat a fost la Europa FM și iată ce a spus:

Relevanța filmului este aproape zero.

O situație care s-a creat artificial și un subiect în timpul campaniei electorale.

Undeva a fost ținut acest film, acum e momentul să-l scot, și-au spus.

A explicat și de ce a refuzat să dea atunci explicații într-o conferință de presă: Toți au ieșit să ceară capul lui Arafat, a devenit subiect de ping-pong în campania electorală. Dl. Cioloș, dna Clotilde Armand - nici măcar să aștepte să vadă despre ce e vorba - au judecat emoțional.

Deci, nu-l preocupa să nu influențeze el campania, îl preocupa să nu aibă el probleme, dacă ieșea să spună ceea ce n-avea de spus!

Cu toții așteptam lămuriri tehnice, executive, într-o conferință de presă, răspunzând întrebărilor dvs.

Deci dl. Arafat a avut nevoie de o lună și ceva ca să ne spună că relevanța filmului este aproape zero. Păi, asta nu putea să o spună și în campanie?

Nu, nu putea, pentru că-i era teamă de ce ce-ar putea să nască așa ceva!

Ne-a dat flit în ochi cu această declarație.

Eu m-am încăierat cu Traian Băsescu pentru Raed Arafat, atunci, în 2012. L-am apărat în diverse situații după aceea, l-am dat și de exemplu pe Raed Arafat. În momentul de față, eu nu-i mai acord acestei persoane niciun fel de credit moral. O să comentez în continuare ce face, în mod rece, obiectiv, dar pentru mine, dl. Raed Arafat nu mai are niciun credit moral după această declarație făcută în legătură cu filmul din fața clublui Colectiv.

Și a mai făcut o declarație dl. Arafat, acum, de stă pisoiul în mustăți: moare oaia! Deci, a spus despre accidentul de la Midia, eșuarea acelei nave cu 14.000 de oi, că n-a existat și nu există un accident similar. E unic pe plan mondial! Va să zică, în istoria navigației din ultimele trei secole niciodată nu s-a scufundat sau nu a eșuat un vas încărcat cu animale. Niciodată! Asta ne spune acum dl. Arafat. Și din cauza asta, au salvat numai 250 de oi din 14.000. Nu pentru că n-au intervenit autoritățile. Nu! E caz unic, ne spune acest firoscos domn Arafat.

Câte oi au fost salvate? 250? Păi ele au fost salvate ca să fie decapitate și  jupuite într-un abator, pentru a fi devorate după aceea de semenii noștri. Pentru asta au fost salvate! Nu știu ce-i mai bine pentru ele, pentru cele care au murit înecate sau cele care vor trăi acum într-un țarc metalic de un metru pătrat până când vor fi căsăpite la abator.

Comportamentul dlui Arafat, nu numai de acum, ci de când cu Colectivul, de-atunci, de când declara că infecții nosocomiale sunt și în Occident, în vreme ce mureau oameni din cauza bacteriilor de la noi din spitale, și împreună cu Bănicioiu spunea că nu-i nicio problemă, totu-i sub control, totul e în regulă, atitudine pe care a păstrat-o și acum. Deci, eu nu-i mai acord credit moral. În rest, să fie fondatorul a ce dorește dânsul! Nu mă interesează”, a încheiat gazetarul Cristian Tudor Popescu.

Citiți și:  CTP: „Imperialist american, cădea-ți-ar bomba în ocean! Asta este doamna Volguța”

CTP, despre declarația ministrului Predoiu privind recursul compensatoriu: Ar fi fost mândru Tudorel Toader

Editor: Luana Păvălucă

Partenerii noștri