CTP: Dacă o dădeau jos pe Kovesi erau jupânii României

Data actualizării: Data publicării:
dragnea tariceanu coalitie
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cristian Tudor Popescu a criticat ieșirea de joi seară a președintelui Klaus Iohannis. În schimb, jurnalistul a apreciat pozitiv conferința de presă de miercuri a șefei DNA. El a vorbit și despre „informarea de presă” a ministrului Justiției, Tudorel Toader, care a anunțat că va prezenta în Parlament un raport despre activitatea DNA. „S-a dezumflat acum trei ore procesul de ardere pe rug sau de decapitare la propriu a doamnei Kovesi”, a subliniat jurnalistul.

„Pentru justiție, pentru ce vedem că se întâmplă și chiar pentru opinia publică ce a făcut domnul Iohannis se poate numi scurt: băgare în seamă. A constatat că se așteaptă multă lume să iasă și să vorbească. Eu nu. Nu avea de ce să iasă și să se antepronunțe că nu o va revoca pe doamna Kovesi. E o declarație politică”, a adăugat el.

Jurnalistul a apreciat că președintele „este într-o cursă de recuperare de voturi din moment ce a acceptat-o pe doamna Dăncilă și a dat a treia șansă PSD-ului”.

„A fost o ieșire arogantă în această seară, obstrucționistă, în contrast evident cu ce a făcut doamna Kovesi ieri seară. Dl. Iohannis nu avea de gând să răspundă la nicio întrebare. A venit să comunice un singur lucru: că nu avea de gând să o revoce pe doamna Kovesi”, a mai spus jurnalistul.

„A venit să exprime cu superioritate că decizia este la el, că nu au cum să treacă peste ea factorii politici și a ales și posibilitatea punerii de întrebări ca să nu fie prea mare contrastul față de doamna Kovesi. Am admirat-o. A stat, a răspuns și de trei ori la aceeași întrebare cu o răbdare inepuizabilă. (...) Doamna Kovesi nu a vorbit de penali, a vorbit de inculpați, de trimiși în judecată. Cuvântul penali nu există în terminologia judiciară. Întrebarea: Ce înțelegeți prin penali este justificată. Dl. Iohannis nu a dorit să răspundă. Răspunsul îl dau eu: e un cuvânt politic. De ce era nevoie de această exprimare a domnului Iohannis? Politic! Vrea să recâștige voturi, de unde a pierdut, de la electoratul său. A dorit să-i liniștească, stați liniștiți că nu o schimb. A făcut un lucru de prost gust și nenecesar. O băgare în seamă”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul a adăugat că președintele Iohannis a susținut o declarație de presă joi seară, după „informarea de presă” a ministrului Tudorel Toader, pentru că „s-a dezumflat procesul de ardere pe rug” a șefei DNA.

„S-a dezumflat acum trei ore procesul de ardere pe rug sau de decapitare la propriu a doamnei Kovesi. Tot ce am văzut în aceste zile a fost un proces din evul mediu de execuție pe rug a unei vrăjitoare. Așa se făcea atunci. Dacă o femeie era necăsătorită, se întâmpla să fie brunetă și să aibă ochii negri și mari, avea șanse peste 50% să moară pentru vrăjitorie. O astfel de femeie intra într-o cameră și după aceea copilul familiei începea să se simtă rău, respectivii strigau: vrăjitoarea s-a uitat lung la copil! Și era suficient ca să fie arsă pe rug. (...) Se aducea acuza că s-a împreunat cu demonii. Asta este acuza care i s-a adus de fapt doamnei Kovesi, că s-a împreunat cu diavolii, diavolii find ăia de la Ploiești. Nu există nicio dovadă că au existat diavoli în evul mediu dar se lua de bun lucrul ăsta. Atunci era mult mai simplu, ne pierdem vremea cu inspecția judiciară... Femeia era la tortura apei clocotite, o ardeau cu fierul roșu și obțineau finalmente că s-a împreunat cu toți diavolii!”, a mai spus el.

„Asta a fost baza rușinoasă a ceea ce am văzut în ce o privește pe doamna Kovesi, nu pe procurorii de la Ploiești, care trebuie să răspundă pentru ce au făcut acolo. Asta trebuie să decidă Inspecția Judiciară, CSM-ul”, a punctat jurnalistul.

„S-a dezumflat pentru că ea funcționa până la capăt dacă doamna Kovesi era demisă în seara aceasta. S-a dezumflat, asta era bătaia peștelui. În seara asta, pentru că, dacă dl Toader ar fi anunțat că doamna Kovesi e revocată din funcție, asta însemna ce? Noi, partidul, Dragnea, Tăriceanu, Codrin Ștefănescu, Șerban Nicolae, Ecaterina Andronescu, Paul Stănescu și toți cei care au avut grijă să se pronunțe în sensul ăsta, că partidul îi spune să plece și va pleca, în momentul ăsta erau stăpânii României. Noi am spus să plece Kovesi și a plecat! Noi facem justiție în țara asta, noi hotărâm cine rămâne în funcție. Acum, dacă vine dl. Tudorel Toader și zice: în Parlament o să prezint și eu un raport și vedem ce rezultă... asta nu mai induce în opinia publică, nu mai produce scânteia... totul s-a orchestrat pentru declarația lui Tudorel Toader, să o încarce cu suficientă putere politică de partid pentru ca executarea doamnei Kovesi să le fie atribuită. Pe ei nu-i interesează să rezulte că a dat-o afară ministrul Justiției Tudorică Tudorel. Îi interesează să știe lumea cine-i jupânul în țara asta și dacă o dădeau jos pe Kovesi, obțineau lucrul ăsta”, a spus Cristian Tudor Popescu.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri