CTP: Ciucă nu e propunerea PNL, ci a lui Iohannis. În aceste luni, președintele nu a avut în cap decât controlul PNL și al guvernului

Data publicării:
Gazetarul Cristian Tudor Popescu.
Gazetarul Cristian Tudor Popescu. Foto: captură Digi24 TV

Nicolae Ciucă nu este propunerea PNL, ci a lui Klaus Iohannis, a declarat la Digi24 Cristian Tudor Popescu. PNL nu mai putea continua cu propunerea Florin Cîțu, așa că a fost adus în situația de accepta "oferta de nerefuzat" a președintelui. "E viziunea cea mai sinistră care se arată acum. În toate aceste luni președintele nu a avut în cap decât asta: controlul partidului, controlul guvernului de către el", a spus gazetarul.

"Nicolae Ciucă nu e propunerea PNL, e a președintelui Iohannis, care a putut fi în fine impusă PNL-ului în forță de către Iohannis, în situația creată.

PNL nu mai are ce să facă, e cu spatele la zid, știe că dacă ar merge în continuare cu Florin Cîțu nu ar trece prin Parlament un asemenea guvern și atunci, iată că a fost adus PNL în situația să accepte oferta de nerefuzat a președintelui Iohannis, ceea ce așază tot ce s-a întâmplat în ultimele luni în cea mai meschină și sinistră imagine. Este vorba de războiul președintelui Iohannis cu PNL. Tot ce am văzut s-a petrecut pentru că domnul Iohannis nu avea controlul partidului și a vrut să îl aibă.

Trebuia eliminat în primul rând Ludovic Orban, lucru care s-a întâmplat. Apoi, pentru a avea controlul guvernului domnul Iohannis, nu numai al partidului – pe care acum îl are -, trebuiau eliminați Cîțu și USR PLUS.

Nicolae Ciucă este cunoscut ca fiind propunerea lui Iohannis de lungă vreme.

Nicolae Ciucă a fost interimar foarte puțin timp după Orban și atunci a apucat să dea afară o bună parte din camarilă lui Orban. Dar nu era suficient de puternic atunci președintele Iohannis în raport cu PNL și PNL nu era într-o situație atât de închisă ca acum pentru ca Nicolae Ciucă să fie impus de președinte premier.

Acum, nu mai are ce să facă PNL. Nicolae Ciucă va conduce guvernul pe care îl va propune președintele, nu PNL.

Este vorba de faptul că acest război meschin și sinistru câștigat de președintele Iohannis în raport cu PNL și cu guvernul a dus și la un război câștigat de același președinte cu populația României. L-a câștigat și pe acesta, pentru că de la politicienii aflați la putere în frunte cu Klaus Iohannis nu a murit nimeni, în vreme ce dintre cetățeni au murit și mor cu miile acum. Acesta e prețul. De aceea v-am spus că e varianta cea mai sinistră, viziunea cea mai sinistră care se arată acum. În toate aceste luni președintele nu a avut în cap decât asta: controlul partidului, controlul guvernului de către el. În rest, ce se alege de oameni, câți mor, nu contează.

Dacă ne gândim la civilizația politică și democrația, la stadiul democrației în România, nu e bine să fie premier un general de armată, dar armata deține o încredere considerabilă în ochii populației în raport, de pildă, cu partidele și chiar cu Guvernul sau Președinția. Oamenii au această încredere, speranța că vine armata și dă milităria jos din pod și face ordine.

Având în vedere situația în care ne aflăm - care e o stare de urgență, ca să nu îi spun stare de asediu nedeclarată de președintele Iohannis -, se justifică numirea lui Nicolae Ciucă. Să sperăm că va putea Nicolae Ciucă să și ia măsurile necesare, măsuri nepopulare. Asta mai aștept să văd: dacă Nicolae Ciucă va fi în stare de ceea ce Cîțu nu a fost, și anume să ia măsuri nepopulare, dar necesare. Pentru că nu pot fi altele în aceste luni sumbre care ne așteaptă", a spus gazetarul Cristian Tudor Popescu, într-o intervenție telefonică la Digi24.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...