CTP: Cum crede Dragnea că poate să-l înșele pe Timmermans? Se vede și din satelit ce e aici

Data actualizării: Data publicării:
ctp jurnalul de seara

Se vede și din satelit ce e aici”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu despre afirmația făcută de Liviu Dragnea, după încheierea vizitiei oficiale a lui Frans Timmermans la București. El a adăugat că președintele PSD face un joc dublu și că încearcă să fraierească UE.

În mod realist, nu a existat nicio acțiune care să știrbească independenţa justiției”, a spus Liviu Dragnea, joi după amiază.

Afirmația a fost comentată de Cristian Tudor Popescu la Jurnalul de seară. (Puteți urmări emisiunea și comentariul integral al lui CTP aici.)

Nu a existat nicio acțiune! Nu a existat de pildă acea rafală de catiușe a PSD înainte de verdictul, pronunțarea domnului Toader în legătură cu șefa DNA. Domnul Dragnea însuși spunea că avem elemente clare de poliție politică. Ce sunt astea? Exact ce a spus dl. Timmermans că lovește în justiție și că întârzie ridicarea MCV pentru România. Menținerea și acum a domnului T. Toader în funcția de ministru al justiției ce este? Nu e ceva nou ce face dl. Dragnea. Am mai văzut asta. Liderii PSD au avut, de la Ion Iliescu, au avut tehnica asta bifrontală. Tehnica celor două fețe, o față bun pentru Occident, și după aceea, acasă, ștergem noi cu ei pe jos. Lasă că pleacă ăsta... până atunci... noi nu întreprindem, ne ghidăm după Constituție, noi cutare, noi cutare... și după asta: lasă, bă, că rămâneți cu mine după ce pleacă ăsta. Așa făceau toți, Adrian Năstase, Victor Ponta. Încercau și ei să arate a europeni”, a spus jurnalistul, care a precizat că „jocul dublu” nu este o noutate în cazul lui Liviu Dragnea.

Nu e o noutate genul ăsta de joc dublu pe care îl face dl. Dragnea sperând în naivitatea domniei sale că o să-i meargă. Naivitate e un eufemism în cazul de față. Cum să crezi că poți să-l păcălești pe ocna asta de Timmermans. E un dur, care știe toate mecanismele. Cum îți imaginezi că poți să-l păcălești? Nu se poate. Mai ales acum! (...) Atunci mai mergea. Cum crede dl. Dragnea că poate să-l înșele pe dl. Timmermans? Ce vrea să ne spună, să ne arate nouă cât de șmecher e el? Vorbește de pomană. Acest trimis al Bruxelles-ului știe foarte bine”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

E și greu de văzut! Ce să spun! Se vede și din satelit ce e aici. N-are cum să-l fraierească. Reacția UE la încercările de fraierire pe care le practică puterea din România vor fi foarte dure acum, nu vor mai fi ca acum cinci ani, ca acum 15 ani. România a fost băgată cu forcepsul în UE. Și eu eram de părere în 2007 că România n-are ce căuta în UE. Dar mai bine în interior, decât în afară. Măcar înăuntru vom fi siliți să progresăm. Dar dacă nu vrem, la un moment dat, poate să ne spună: ia rămâneți voi o insulă de stabilitate și de românism”, a adăugat el.

Toată această gargară, toată vrăjeala domnilor Dragnea, Tăriceanu și compania nu face două parale în fața acestui domn și a ceea ce reprezintă el. Nu ține. Vibrează aerul de pomană”, a concluzionat jurnalistul.

Citiți și: VIDEO. Timmermans, mesaje ferme transmise la București: Nu alergați în direcția greșită!

CTP: De ce nu a spus Dăncilă nimic după întâlnirea cu Timmermans?

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri