Video CTP, despre fake news-ul PSD: „Dacă le spui pesediştilor că Iohannis e comunist, s-ar putea să îl voteze”

Data actualizării: Data publicării:
ctp-la-cap-limpede-digi24

PSD foloseşte tactici de tip fake news în campanie pentru că „altceva nu ştie să facă”, este de părere gazetarul Cristian Tudor Popescu. La emisiunea „Cap limpede”, gazetarul spune că aceste tactici nu vor funcţiona pentru că PSD „nu este foarte popular” în mediul online, dar şi că temele cu care îl atacă pe Klaus Iohannis sunt „unele dintre ele, aberante”. Cristian Tudor Popescu se referă şi la faptul că Viorica Dăncilă îl numeşte pe Klaus Iohannis „comunist”. Gazetarul spune că acest atac i-ar putea face pe votanţii PSD să îl voteze pe preşedinte în turul II.

„Ştiţi de ce s-a recurs la aceste Fake News, corect într-un mediu cum sesiza domnul Zetea de la PSD, un mediu cu care nu este foarte popular PSD şi unde nu are priză. De ce? Pentru că nu se face dezbaterea la TVR, aceea pe care a propus-o doamna Dăncilă. Dacă se făcea dezbaterea la TVR, toate fake news-urile acestea, adică „Iohannis dă 300 000 euro înapoi şi dup-aia vorbim”, „tăieri de pensii şi salarii” şi aşa mai departe, toate astea le-ar fi spus doamna Dăncilă, la adăpostul condiţiei de femeie. Mititică. În faţa lui Iohannis, care are doi metri. Le-ar fi ţipat acolo şi la TVR se duceau către electoratul PSD în principal pentru că la TVR se uită mulţi dintre cei care votează PSD.

Toate astea le-ar fi spus doamna Dăncilă în faţa lui Iohannis care are 2 metri, le-ar fi ţipat acolo şi la TVR se duceau către electoratul PSD: În lipsa acestei oportunităţi se descurcă cum pot, pe net, cu astfel de fake news-uri. E o oarecare măsură disperată, asta, după părerea mea, pentru că nu au mari şanse. Pe Facebook e alt gen de public care e mai obişnuit cu fake news-urile. Ştie să le depisteze, imediat ele se comunică, se share-uiesc, se transmit şi sunt mult mai uşor de barat.

Aţi văzut şi atacul la diaspora, că guvernul va impozita banii pe care îi trimit românii din străinătate acasă. Adică oameni încearcă. Încearcă, ce să facă? Încearcă tot ce este posibil acum, probabil că vor recurge la cele mai joase mijloace, prevăd asta, în cursul săptămânii vitoare, în zilele următoare.

Da, dar altceva nu ştiu să facă, asta ştiu asta fac şi nu de-acum, din 1996. Atunci, în campanie s-au lansat aşa-numitele mesaje murdare sau telefoane murdare că atunci nu era Facebook şi nu era internet. Ce se întâmpla, activişti pesedişti dădeau telefoane oamenilor şi le spuneau, tot felul de fake news avant la lettre. Cel mai răspândit era că preşedintele Constantinescu va preda puterea Regelui Mihai imediat după ce este ales şi România va redeveni la monarhie. Nici gând nu avea Constantinescu să facă asta, el îşi dorea preşedinţia pentru el, foarte simplu. 

Atunci PSD a inaugurat genul acesta de campanie murdară de care nu s-a lăsat, iată, până astăzi, deci nu e o noutate. Însă, acum vin cu nişte chestii... De pildă, doamna Dăncilă... Bun, îl face dictator pe Klaus Iohannis, e în regulă, sună bine, poate se sperie oamenii. Dar după aceea îl face comunist. Nu-şi dă seama, distinsa candidată nu-şi dă seama ce face.

O bună parte dintre votanţii PSD sunt nostalgici comunişti. Sunt oameni mai în vârstă care au nostalgia comunismului când erau ei tineri, dacă vreţi fie şi pentru acest simplu motiv. Şi să le spui că Iohannis e comunist înseamnă să îi faci să se gândească: „Dom'le... păi atunci poate îl votăm... Dacă e comunist”. În ochii pesediştilor asta nu e ceva negativ. Apoi, te apuci să îl faci pe Iohannis anti-european, aşa a zis: „E un preşedinte anti-european”. Păi până acum ce spuse doamna Dăncilă şi toată echipa de zgomote a PSD.

Păi nu e el omul nemţilor, nu vinde România Germaniei, pe bucăţi? Nu e omul Bruxelles-ului? Neromânul care e împotriva românilor Păi cum e anti-european, dacă e vândut Bruxelles-ului? E clar că nu mai raţionează în momentul ăsta, încearcă cu disperare să arunce tot felul de formule, unele dintre ele, după cum vedeţi, aberante”, a spus Gazetarul Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri