CTP, despre momentul în care Iordache i-a tăiat microfonul lui Toader: „S-a aflat în situația lui Ceaușescu”

Data actualizării: Data publicării:
toader ctp

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat scrisoarea publicată de Tudorel Toader în Financial Times, despre candidatura Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European, și l-a acuzat pe ministrul Justiției că minte și că nu are niciun argument legal pentru a stopa candidatura acesteia.

Mai mult, C.T. Popescu susține că fosta șefă a DNA ar putea da în judecată Guvernul României pentru acțiunile întreprinse de autorități pentru a o împiedica să candideze la funcția de procuror-șef european. „Omul (n.r. Tudorel Toder) minte ca un porc. Asta face. Acele date nici măcar nu au fost comunicate acum. Eu le știam, le-am mai auzit. Pur și simplu minte.

Doamna Kovesi ar putea, după părerea mea, să dea în judecată Guvernul României, statul român, pentru încălcarea unui drept fundamental al omului. Drept fundamental al omului este acela de a alege și de a fi ales. Guvernul României a întreprins acțiuni oficiale pentru a împiedica un cetățean să își exercite dreptul de a fi ales, fără să aibă o bază legală.

Scrisoarea domnului Toader nu conține niciun argument legal pentru a stopa candidatura doamnei Kovesi. Scrisorile pe care le-a trimis miniștrilor de Justiție, omologilor săi, din UE, nu conțineau niciun argument legal pentru a stopa această cursă în care s-a înscris doamna Kovesi. Poate fi dat în judecată Guvernul fără niciun fel de problemă”, a spus Cristian Tudor Popescu în emisiunea Jurnal de Seară. 

Jurnalistul a comentat și momentul din Parlament, când reprezentanții puterii i-au tăiat microfonul lui Tudorel Toader, în timp ce acesta se adresa plenului.  „Vreau acum să îi răspund domnului președinte de ședință”, a spus Tudorel Toader, înainte ca Florin Iordache să îi taie microfonul și să declare ședința închisă.

„S-a aflat în situația lui Ceaușescu, în momentul în care începuse mulțimea să tălăzuiască. Acesta este momentul lui Tudorel Toader, care era uimit că i se poate tăia lui, lui Tudorel întâiul, microfonul”, a mai spus jurnalistul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri