CTP, despre pensia de 56.000 de lei pe lună: Cum ajungi la suma asta în statul român? E o crimă

Data actualizării: Data publicării:
ctp4

Cristian Tudor Popescu a vorbit cu Cosmin Prelipceanu, la Jurnalul de Seară, despre pensiile uriașe pe care le primesc unii „indivizi”. „Asta nu ne revoltă, ne ocupăm de OUG, CCR... miniștri schimbați...”, constată jurnalistul, referindu-se la politicienii din toate partidele, care nu par interesați de pensiile „astronomice” date de statul român. Dar se preocupă de multe altele, inclusiv de bunăstarea și viața intimă a celor din pușcării, cum este cazul lui Victor Ciorbea, Avocatul Poporului.

Cristian Tudor Popescu: Cât avea ăla? 56.000 de lei pe lună, pensie... Aș vrea și eu să știu cum se justifică această cifră. Cum ajungi la suma asta? Pentru ce? Ce-a făcut omul acela? Leu cu leu, să văd și eu cum adună în statul român 56.000 de lei pensie.

Aș vrea să văd și eu asta. Și în general pentru toți ăștia – magistrați, polițiști care au ieșit la pensie la 47, la 45. La 40 de ani!!! Au ieșit cu niște pensii imense.

Vreau să știu și eu. Ce a făcut respectivul pentru statul român încât să primească această pensie?

A spus cineva lucrul ăsta odată?

Citiți și: 
Mii de oameni iau pensii mai mari decât salariile bancherilor

Cosmin Prelipceanu: Mai sunt domnii cu poziții foarte importante, unii membri în Curtea Constituțională, judecători la Curte, care au vreo două, trei pensii. E posibil și lucrul ăsta.

Cristian Tudor Popescu: E posibil și lucrul ăsta. Și asta „nu ne revoltă”. Așa cum „ne revoltă” că n-am dat amnistie și grațiere... Le-au fost „încălcate” drepturile. „Se poate așa ceva?”. Dar nouă, tuturor celorlalți, cărora ne sunt încălcate drepturile în fiecare moment de către acești indivizi care iau sumele astea de bani? În vreme ce Avocatul Poporului se ocupă de pușcăriași, că n-au condiții de intimitate, de viață privată la pușcărie. N-au condiții suficiente de viață privată la pușcărie... Și în același timp, noi suntem în fiecare moment batjocoriți de acești indivizi cu pensiile respective.

N-am văzut pe nimeni, din niciun partid, să se lege cu lanțuri de ușa Parlamentului să spună „așa ceva nu mai poate să continue... e o crimă...”.

„Aceste pensii sunt o crimă, nu se mai poate continua cu ele”. A venit cineva din partide să spună ceva? Nu. Nu e nicio problemă... discutăm de OUG pe coduri și de miniștrii ăia doi pe care-i schimbă, și de CCR. De OUG și CCR...

Citiți și: 

VIDEO | CTP, așa cum nu l-ați văzut niciodată. Interpretează o scenetă a lui Nea Mărin

Dragnea, înconjurat de UDMR-işti. C.T. Popescu: Prima dată când îl vedem sub formă de urs panda

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri