CTP despre prezența lui Coarnă la ambasada Rusiei: Poziția lui Ciolacu e o premieră absolută. Un pas extrem de important în istoria PSD

Data actualizării: Data publicării:
CTP în studioul Digi24
Cristian Tudor Popescu a comentat vineri seara, la Digi24, reacția PSD, în mod particular a lui Marcel Ciolacu, vizavi de prezența deputatului social-democrat Dumitru Coarnă la sediul ambasadei Federației Ruse, alături de senatoarea Șoșoacă și alți doi parlamentari ex-AUR.

Cristian Tudor Popescu a comentat vineri seara, la Digi24, reacția PSD, în mod particular a lui Marcel Ciolacu, vizavi de prezența deputatului social-democrat Dumitru Coarnă la sediul ambasadei Federației Ruse, alături de senatoarea Șoșoacă și alți doi parlamentari ex-AUR. „Această poziție a domnului Ciolacu este importantă!”, spune gazetarul, care adaugă că „niciodată, PSD nu s-a delimitat în acest mod limpede, ferm de componenta sa național-ceaușistă care a fost mereu reprezentată și în exterior”. „Este un pas extrem de important în istoria PSD”, conchide CTP.

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: A existat o reacție politică (la vizita celor 4 politicieni români la ambasada Rusiei – n.red.). Șeful partidului din care face parte domnul Coarnă, PSD, domnul Ciolacu, spune că va propune excluderea acestuia din partid.

Cristian Tudor Popescu: Merită să citim ce a spus domnul Ciolacu, întrucât este un eveniment deosebit de important.

Deci domnul Ciolacu a scris asta pe Facebook: „Voi propune excluderea domnului deputat Dumitru Coarnă din Partidul Social Democrat, în prima ședință a conducerii partidului”.

Atenție! Și-a asumat asta pe - să zic așa -, persoană fizică. N-a spus partidul, biroul politic... A spus: Eu Ciolacu, voi propune excluderea domnului deputat Dumitru Coarnă din PSD în prima ședință a conducerii partidului.

Spune și pentru ce. „Acțiunile domnului Coarnă sunt total contrare viziunii PSD despre democrație, libertate și drepturile fundamentale. PSD este un partid pro-european, care a avut un rol decisiv în aderarea României la Uniunea Europeană și NATO și care condamnă ferm agresiunea armată a Ucrainei de către Federația Rusă”.

Așa ceva se întâmplă într-o premieră absolută în istoria PSD!, pe care o cunosc foarte bine, de 30 de ani.

Niciodată, PSD nu s-a delimitat în acest mod limpede, ferm de componenta sa național-ceaușistă care a fost mereu reprezentată și în exterior.

„Marcel Ciolacu putea să nu facă asta”

Adică, a existat și o ectogenerare, adică în afara, mă rog, să nu folosesc termeni atât de dificili... În afara partidului... Am avut mereu Corneliu Vadim Tudor, PRM-ul, ăștia... AUR și așa mai departe, de-a lungul timpului... Niciodată PSD nu s-a delimitat ferm!

I-a lăsat... Nici nu i-a aprobat, cum spunea Iliescu - „Ce-a mai făcut Cornel?”, în vreme ce Corneliu Vadim Tudor amenința oameni cu moartea, le prevestea moartea, instiga la violență împotriva lor...

Și Ion Iliescu, președintele PSD, spunea „Ce a mai făcut Cornel?”. Da? Și Vadim Tudor le-a spus lucrul ăsta la un moment dat. „Băi, nu vă mai străduiți să vă dați rotunzi în raport cu noi, că avem aceeași grupă de sânge!”. Le-a spus-o PSD-ului, Cornel.

La fel, Adrian Năstase a amețit-o. Corneliu Vadim Tudor scria în România Mare despre „actele homosexuale ale lui Adrian Năstase cu Bejinariu”, de la hotel. Și Adrian Năstase nu se delimita: „Mă rog, scrie, da să nu exagerăm”, chestii socoteli.

Întotdeauna, partidele extremiste au fost tratate de PSD ca niște asasini plătiți, sau ca niște bătăuși cu ziua, care umblau pe lângă partid, și ăștia îi foloseau.

Din când în când spuneau „domne, nu, noi n-avem treabă”.

E, este prima dată când PSD acționează și motivează. Să știți că Marcel Ciolacu putea să nu facă asta. Știți ce putea să spună? Putea să spună „Domnul Coarnă nu a reprezentat PSD la această întâlnire la ambasada Federației Ruse. S-a dus acolo din inițiativă personală, PSD nu i-a dat niciun fel de împuternicire, nu avem ce să comentăm, noi PSD, acțiunea domnului Coarnă”.

„Este un pas extrem de important în istoria PSD”

Putea să facă asta, și în felul ăsta se delimita, așa cum a făcut PSD-ul de-a lungul timpului.

Atitudinea asta, de a-i menține pe acești caftangii utili...

Claudiu Pândaru: Vă dați seama că în momentul ăsta, mulți dintre cei care vă urmăresc o să se uite așa... la dumneavoastră... și vor spune „domne, domnul Popescu are simpatii pro-PSD, ce s-a întâmplat?

Cristian Tudor Popescu: Vă dați seama că nu pot să am vreun dialog, sau să încerc să lămuresc pe cineva în capul căruia poate încolți ideea că eu am simpatii PSD. Nu! N-are rost!

Prin urmare... Domnul Ciolacu putea să nu o facă. A făcut-o! Cum să nu consemnez așa ceva? Ce treabă am eu cu PSD, PNL, USR, AUR sau UDMR? N-am nicio treabă! Eu fac analiză aici!

Și acesta este un pas extrem de important în istoria PSD, în care își asumă... Să nu uităm, acum doi ani și jumătate, se fac aproape 3 ani acum, PSD era un partid pe punctul de a scoate România din Europa, sub conducerea lui Dragnea și a camarilei lui! În care se găsea și domnul Ciolacu. Da! Se găsea domnul Ciolacu, cu știuca.

E, acum, domnul Ciolacu își asumă acest text! Care, după părerea mea este important.

PSD este cel mai mare partid din România, nu va dispărea, va rămâne ani mulți de acum înainte în istoria politică a României, și această poziție a domnului Ciolacu este importantă!

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri