CTP: Dragnea a adus-o pe Shhaideh pe post de tablou vivant

Data actualizării: Data publicării:
sevil shhaideh foto mdrap

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat decizia președintelui Klaus Iohannis de a respinge – fără argumente – candidatura doamnei Sevil Shhaideh la funcția de premier, însă recunoaște că prima propunere a PSD pentru conducerea executivului nu era o soluție bună, pentru că nu are profilul necesar acestei funcții.

„Doamna Sevil Shhaideh nu era o bună soluţie pentru funcția de premier. Am văzut-o la tv aseară (joi seară – n.r.), cu Dragnea, care a călcat-o în picioare pur și simplu. Nici nu o lăsa să vorbească, dl. Dragnea a adus-o pe post de tablou vivant alături de el pe dna Shhaideh, ca să vorbească el zeci de minute în şir! Penibil! Mi se făcea pielea de găină de rușinea situației. Iar dna Shhaideh are în mod evident o fragilitate emoţională, e foarte sensibilă, nu poate să reziste la lovituri de politică la nivel înalt, acolo e greu, la nivel înalt se schimbă lovituri dure şi dânsa în mod evident nu are profilul pentru aşa ceva”, a comentat la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

El spune, pe de altă parte, că respingerea candidaturii sale de către președinte, fără a da o motivație, are un rezultat „trist și negativ” - alimentarea curentelor naţionaliste, xenofobe, intolerante, ale răutăţii şi prostiei. „După campania PSD împotriva străinilor, gestul lui Iohannis de a o respinge pe dna Shaiddeh, fără motivaţie, fără măcar un telefon - era totuşi o doamnă, să-i fi spus, cum și-a manifestat şi dna Shhaideh regretul, să îi fi spus: Doamnă, nu pot să vă numesc, aveţi o problemă, nu pot să o spun public, v-o spun dumneavoastră...Nu a avut niciun dialog în toată povestea asta cu dna Shhaideh, iar pe Grindeanu l-a anunţat pe SMS că va fi premier”, a arătat editorialistul.

În felul acesta, a fost alimentată zvonistica, iar Sevil Shhaideh este decretată drept „o persoană mânjită”.

Ce e ea? E soţia unui terorist! Că aşa rezultă din zvonistică. E corect aşa ceva, ca un om să fie etichetat acum fără să se poată apăra? Este o femeie la locul ei, cu frica lui Dzeu sau a lui Allah, e un risc de securitate pentru România cât e moscheea din Constanţa construită de Carol! A fost extrem de întristător ca episod uman ce am văzut și mai ales inutil”, a punctat Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri