CTP: Dragnea este Contele de Monte-Cristoiu. Cum explică gazetarul declarația fostului lider PSD că „Prețul era România”

Data actualizării: Data publicării:
dragnea iccj captura2

Gazetarul Cristian Tudor Popescu l-a comparat, în mod ironic, pe Liviu Dragnea cu personajul celebrului roman „Contele de Monte-Cristo” al scriitorului francez Alexandre Dumas, Edmond Dantes. Cristian Tudor Popescu a explicat, de asemenea, ce a vrut să spună fostul lider PSD cu declarația de joi, de la Înalta Curte de Casație și Justiție, când a spus că România ar fi fost prețul pe care trebuia să-l plătească dacă voia să iasă din închisoare.

„Asta este o zicere demnă de Contele de Monte-Cristoiu. Domnul Dragnea este Contele de Monte-Cristoiu. În sensul că a fost arestat în momentul în care se pregătea să facă logodna, să-și pună pirostriile, cu doamna Irina, ceea ce este asemănător cu ceea ce i s-a întâmplat lui Edmond Dantes. Or fi pe acolo și un Danglars, și un Villefort, și un Fernand Mondego (n.r. personaje ale romanului „Contele de Monte-Cristo”). Ăsta este domnul Dragnea: este un erou, este un nedreptățit, cum se întampla cu Edmond Dantes”, spune Cristian Tudor Popescu.

„Ce vrea să spună dânsul cu Prețul este România? Ce poate să spună un dictator, așa cum a dorit să fie domnul Dragnea, nu a reușit, pentru că nu a avut totuși destulă vână. Ce altceva a vrut să spună decât România sunt eu. Prețul este România, m-ați băgat pe mine la pușcărie, se alege praful de România”, adaugă gazetarul Cristian Tudor Popescu.

Liviu Dragnea a fost joi la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde a încercat să-i convingă pe judecători să-l elibereze din închisoare. La Înalta Curte s-a judecat a treia cerere de eliberare depusă de fostul lider PSD. Acesta a ajuns la instanță joi dimineață pentru a-și susține cauza. Dragnea le-a spus judecătorilor că stă nevinovat de 8 luni la închisoare și că a fost condamnat de un complet constituit fără respectarea legii. „Cu toate că în presă s-a spus că vreau să ies cu orice preț din închisoare, dacă voiam, puteam sa plătesc un preț, dar n-am vrut compromisuri. Și eu am dreptul la proces”, a spus el. La ieșirea din sala de judecată, Dragnea a fost  întrebat de jurnaliști ce a vrut să spună în legătură acest preț. Răspunsul lui a fost: „Prețul era România”.

Editor web: C.T.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri