CTP: E nedrept că Iohannis a refuzat-o pe Olguța Vasilescu. „E de o ticăloșie mult mai rafinată decât Viorica Dăncilă”

Data actualizării: Data publicării:
dancila olguta vasilescu 2019-02-03 instant cex-8568 - inquam george calin
Foto: Inquam Photos / George Călin

E nedrept că președintele Klaus Iohannis nu a acceptat-o pe Lia Olguța Vasilescu pentru funcția de ministru al Dezvoltării, deși i-a acceptat pe alți șase miniștri, spune jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Mie mi se pare că este profund nedrept. Există în acest guvern vreo persoană care să fie pregătită, care să răspundă comportamental, funcției de ministru, în cap cu funcția de prim-ministru? Șase dintre ele au ajuns unde sunt acum cu aprobarea d-lui Iohannis, i-a pus în funcții la remaniere, i-a considerat buni în funcție, pe alde Bădălău și compania. În schimb, doamna nu e bună. Este nedrept, pentru că d-na Olguța Vasilescu e de o perfidie, de o ticăloșie mult mai rafinată decât d-na Dăncilă. E nedrept ca d-na Dăncilă să stea acolo, pe scaunul ei, și să nu vină și dânsa”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul a vorbit și despre casa de 250.000 de euro, cumpărată de Lia Olguța Vasilescu și Claudiu Manda: „Este un conac boieresc vechi de mai bine de 100 de ani, care are pe el tot felul de litigii. Acolo se găsesc alți proprietari,pe diverse bucăți din el, despre care d-na Vasilescu spune: e unul pe care nu am reușit să-l dăm afară, încercăm cu ceilalți. Casa asta are un trecut. Proprietarii aceștia provin din zecile de ani, din secolul care a trecut de când a fost făcută casa. Și d-na Vasilescu și dl Manda vin acum și spun: n-am reușit să-l dăm afară pe proprietar. El e proprietar, dânșii sunt cumpărători, vin să ia casa asta, s-o cumpere.

Apoi, cum este organizată în interior? Ce vedem aici? E ceva pregătit cam ca pentru o întâlnire între - nu între Ceaușescu și Gorbaciov - e un cadru diplomatic. Tabloiul ăla – e un tabloi, pus deasupra șemineului, este o copie după Rubens, este unirea pământului cu apa, probabil cu gândul la apropiata consfințire a unirii dintre d-na Vasilescu și dl Manda. Ceaușescu nu punea tabloul ăsta, avea numai tablouri de pictori români. Aici avem un Rubens deasupra șemineului, în conacul boieresc pe care și-l doresc d-na Vasilescu și dl Manda”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

E prima grijă a ariviștilor, a parveniților, să-și asigure o aură aristocratică, nobiliară. Nu puteau de banii ăștia să-și ia un penthouse, o vilă nouă? Nu, au vrut o casă cu pedigree, să fie conac boieresc, pentru că ei sunt acum întemeietori de dinastie”, a spus jurnalistul.

E același mecanism care a făcut-o pe d-na Dăncilă să dea o chiflă și o proteină în Sala Tronului de la Palatul regal”, a adăugat el.

În general asta se întâmplă, prima grijă a neamului prost este, de îndată ce pune mâna pe niște bani, să treacă drept neam bun, boier, aristocrat. Așa arată noblețea, asta este ideea despre a fi nobil, a fi superior celorlalți, din capul d-nei Vasilescu și din capul d-lui Nae Girimea.

Mă obsedează personajele lui Caragiale, vreau să le atașez de niște ființe contemporane. Cine sunt d-na Vasilescu și dl Manda? Mă duce cu gândul la Didina Mazu și Nae Girimea. Dl Manda are o figură de frizer de damă. Adică de hairstylist. Eu l-aș pune în rolul ăsta... Ce Gheorghe Dinică? Dl Manda e natural, e în suc propriu. E Nae Girimea”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Cu ce plătesc casa? Aici e peste Caragiale. Cică s-au împrumutat, au și credite pentru casă, și speră să plătească cu banii de la nuntă. Așa ne-a spus dl Manda. Am citit de vreo 3 ori, nu-mi venea să cred”, a spus jurnalistul.

„Obiceiul ăsta era foarte răspandit înainte de 89. Nu știu dacă se mai practică. Dar atunci se făceau nunți false în care se cuplau la mica înțelegere, se făcea nuntă, se strângeau banii, apoi se duceau fiecare în treaba lui. Si atunci cum să nu te gândești, că totuli dna Vasilescu și dl Manda sunt împreună de muilta vreme, de ce o fi simțit nevoia acum să-și oficializeze această legatură? Că totuși, au o vârstă. Ar fi fost o problemă să stea împreună și asa cum erau? Ok. Au vrut să facă, e în regulă. Dar pot să mă gândesc și eu că, din moment ce dl Manda spune că achită 250.000 cu bani de la nunta. Si acum ce spunea ANAF actualei guvernări în noiembrie anul trecut? Să se impoziteze nunțile. Să dea raport însurățeii despre sarmale, flori, fotografi, lăutari. Înțeleg că vor să scoată niște sute de mii de euro neimpozabili din nuntă, cu care să plătească casa. Așa zice dl Nae Girimea”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri