Sari la conținut
News Alert

CTP: Iohannis a comis o gravă eroare diplomatică și politică

Klaus Iohannis ar trebui să știe că poporul israelian nu este compus sută la sută din evrei, spune Cristian Tudor Popescu, în opinia căruia gafa președintelui prin exprimarea „înțelegeri secrete cu evrei”, folosită în legătură cu Liviu Dragnea, a fost motivată de dorința de a „mușca” din electoratul liderului PSD.

Cristian Tudor Popescu, la Digi24:

Iohannis a zis expresis verbis: „Ce-o face Dragnea pe-acolo, înțelegeri secrete cu evrei”. Cu evrei! Nearticulat!

De ce-o face? Încearcă și dl. Iohannis să mai obțină niște voturi din zona asta a național-populismului-antisemitismului.

Pentru că dl. Iohannis, președintele României, ar trebui să știe că poporul israelian nu este compus sută la sută din evrei! Acolo nu e poporul evreu în Israel, este poporul israelian. Sunt în Israel aproape vreo 8 milioane și un sfert aproape dintre ei, aproape două milioane nu sunt evrei! Un sfert! Sunt arabi, care cei mai mulți sunt musulmani, dar sunt și creștini, sunt druzi, sunt armeni...

Citește și ”Prețul înțelegerilor secrete făcute de Dragnea în Israel. Mutarea ambasadei la Ierusalim ne-ar putea costa miliarde de euro”

Deci este o gravă eroare diplomatică și politică să spui că s-a dus în Israel să facă înțelegeri secrete - a pus „secrete” ăla, care duce la protocoalele înțelepților Sionului, înțelegeri secrete, adică ce fac ei pe acolo? - dar acel „cu evrei”...ce vrea să zică? Dl Iohannis încearcă acum să îi muște voturi lui Dragnea, capital politic, exact pe tema lui favorită. Deci național-populistul, românul absolut Dragnea...Naționalismul merge cu antisemitismul și dl. Dragnea s-a dus în Israel și dl. Iohannis a vrut să-l taxeze aici, la ce-i sensibil, la antisemitism, legat de naționalism, adică ce face PSD-ul, spunându-le băi, Dragnea s-a dus acolo să comploteze cu evrei. Evrei! Adică să îl pună pe Dragnea în coliziune cu temele sale preferate de campanie, asta e ideea. Dar modul în care o face....În primul rând că nu se pricepe la așa ceva, nu știe să joace pe coarda asta național-antisemită, iar modul în care a făcut-o, pentru mine, este discreditant. Nu poate un șef de stat să vorbească în felul acesta! Ar trebui să știe că nu poți să te adresezi în acest fel în legătură cu poporul israelian!”, a comentat Cristian Tudor Popescu.

Citiți și: 

Klaus Iohannis, precizări despre declarația „înțelegerilor cu evrei” pe care le-ar încheia Dragnea

Părerea lui CTP despre scandalul TimesNewRoman-Dragnea

De ce s-a dus Dragnea în Israel? CTP: Îl sună NATO: Liviule, ai rezolvat?

CTP despre episodul „mătreața”: Trump nu e prost

Pe aceeași temă