CTP: Pe Băsescu îl interesează să comunice că Ponta l-a preferat pe el, nu pe Antonescu

Data publicării:
ponta basescu cotroceni RESIZE-Mediafax Foto-Octav Ganea


A comunicat opiniei publice că el este jupânul. Nu-l interesează efectiv cine sunt persoanele numite de Victor Ponta în parchete. Îl interesează să comunice opiniei publice faptul că Victor Ponta și PSD-ul l-au preferat în regimul ecuației de putere pe el, lui Crin Antonescu și liberalilor”, a declarat Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Ăsta a fost scopul, să comunice că se află într-o poziție de putere, de forță”, a completat acesta.

Jurnalistul a comentat și relația președintelui cu Daniel Morar, delegat la conducerea Parchetului General. În acest context, Cristian Tudor Popescu a exemplificat atitudinea lui Traian Băsescu față de Victor Ponta, care a oscilat între jigniri și aprecieri.

În exercițiul acesta de putere intră și relația cu Daniel Morar. A basculat fără niciun fel de ezitare. Domnul Băsescu are acest talent cu care trece de la pisuin, corcitura între porc și pisic, ceea ce era domnul Ponta acum câteva luni, trece la aprecierile la adresa domnului Ponta. La fel în cazul domnului Morar, de la campionul luptei antiodrog, domnul Daniel Morar poate să devină, în 24 de ore, cercetabil. Domnul Băsescu nu are niciun fel de ezitare în a-și schimba atitudinea la 180 de grade față de orice persoană din jurul lui”, a comentat jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu a mai afirmat că președintele Traian Băsescu se află acum într-o poziție de forță, pe care i-a dat-o Victor Ponta, scopul conferinței de presă de astăzi fiind să injecteze acest mesaj.

Întrebat ce obține Victor Ponta în urma înțelegerii cu Traian Băsescu, jurnalistul a recunoscut că nu înțelege, adăugând faptul că premierul, despre care spune că este cinic și calculat, ar putea spera să i se șteargă bilele negre, adică plagiatul și suspendarea președintelui.

Nu înteleg ce va obține Ponta. M-am gândit demult la această ecuație, că speră să își șteargă bilele negre, de astă vară, legate de plagiat și de suspendarea turbo a președintelui Traian Băsescu, pe care le are la Bruxelles să le șteargă prin această mișcare. Nu cred că va reuși. Nu i se va albi „cazierul” la Bruxelles în urma acestei cumetrii cu Traian Băsescu în chestiunea numirilor”, a comentat Popescu.

Moderatorul emisiunii, Cosmin Prelipceanu, l-a întrebat pe jurnalist dacă este posibil un statut de prezidențiabil în cazul lui Victor Ponta, acesta din urmă afirmând că orice este posibil, din moment ce unitatea USL a fost zguduită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri