CTP: PNL și PSD vor să scoată capital electoral pe tema pensiilor speciale și din luat, și din plătit

Data actualizării: Data publicării:
ctp

Gazetarul Cristian Tudor Popescu spune că PNL și PSD încearcă să scoată capital electoral pe tema pensiilor speciale, pentru că, de fapt, cele mai multe nu scad. Gazetarul propune, în schimb, adoptarea principiului alocației, după modelul alocațiilor pentru copii. Motivul, spune el, este acela că un bătrân are aceleași nevoi, indiferent dacă a fost judecător la ICCJ sau lucrător la spații verzi.

Cristian Tudor Popescu: „Ce să se întâmple? Nimic altceva decât politică, așa cum o înțeleg parlamentarii. Adică ceva fără nicio legătură cu interesele reale ale cetățenilor.

Asta cu pensiile speciale este echivalentă ca imagine cu campaniile comuniste împotriva burghezo-moșierilor și chiaburilor. Asta sunt acum deținătorii pensiilor speciale, un fel de chiaburi ai zilelor noastre. Adică oamenii firește că îi detestă pentru faptul că iau acești bani mulți, sentimentul este că iau banii de pomană, că nu au muncit pentru ei și atunci, firește, electoratul are o satisfacție în clipa în care se taie aceste pensii speciale.

Numai că atât PNL, cât și PSD vor să scoată capital electoral și din luat, și din plătit. Și din alba, și din neagra. Pe de o parte trâmbițează că pensiile nerușinate, speciale, nesimțite sau de serviciu, cum or fi ele, sunt tăiate și de fapt marea majoritate, 96% dintre ele, nu sunt tăiate, pentru că aparțin MApN și PNL și PSD nu vor să piardă voturi din partea asta. De aici această mișcare combinagistă a așa-zisei tăieri a pensiilor speciale.

Ar trebui ca acest capitol al pensiilor speciale să fie abordat pe bază de principiu, numai așa se poate trata corect, adică să se judece pe principiul alocației. Așa cum există alocație pentru copii, să existe alocație pentru bătrâni.

Dacă vrem să dăm niște bani de la stat suplimentar față de contributivitate, atunci aceștia trebuie să fie egali, pentru că un pensionar este egal cu un pensionar. Nevoile unui bătrân sunt aceleași, chiar dacă el a fost judecător la Înalta Curte sau a fost lucrător la spații verzi. Bolile și bătrânețea sunt la fel, nevoia de medicamente, de căldură, de o alimentație corespunzătoare – sunt la fel. Asta ar trebui să spună PNL, dar nu-și asumă așa ceva și înșală pur și simplu populația că taie pensiile nesimțite și face dreptate.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri